Leaving Florida with sad feelings…..

De laatste dag van ons verblijf in Florida beginnen wij met slecht nieuws : Een van onze goede (Florida)vrienden is de afgelopen nacht na een kort ziekbed overleden en daar schrikken we toch heel erg van. Ook heb ik inmiddels een bericht gekregen dat ik bij mijn werkgever onderdeel ben geworden van een grote reorganisatie die verregaande gevolgen zal (kunnen) gaan hebben….

Om deze berichten een plekje te kunnen geven besluiten wij om, als een soort van mindfulness, even een wandeling rond het meertje te maken. Ook zien wij het als een eerbetoon aan onze vriend die hier tijdens zijn vakanties altijd de eendjes voerde.

Tijdens onze wandeling strijken onverwachts een aantal eendjes neer op het water tegenover de villa waar zij verbleven, heel apart want al die weken ( ook in Juni ) dat wij hier waren hebben wij ze niet gezien. Ook zij brengen hem een laatste groet…

10-10 DSC_2159

10-10 DSC_2164

Weer terug bij de villa gaat Petra nog even wat rommelen met de bagage en ik doe nog een ‘fotoshoot’ van ‘onze’ GMC Accadia.

10-10 DSC_2168

10-10 DSC_2156

10-10 DSC_2172

10-10 DSC_2178

Als ik terug ben van mn korte rondje doen we nog even een ‘bakkie’ en ook komen even later onze buren Rick, Mandy & Jasper ons nog even een goede terugreis wensen. Natuurlijk hebben we het ook over de berichten die we hebben ontvangen en dit geeft wel een zeer emotionele draai aan ons afscheid….

Rick, Mandy & Jasper gaan op weg naar Lettuce Lake Regional Park om daar van de mooie natuur te gaan genieten. Wij doen nog even een ronde door de villa of we echt niets vergeten zijn en nemen nog even een laatste kijkje op het pooldeck.

En dan is het toch echt tijd geworden om de koffers in de auto te gaan zetten en zoals gewoonlijk past het weer met gemak 😉

10-10 DSC_2190

10-10 DSC_2191

Het loopt inmiddels al tegen 10:00 dus tijd om te gaan.  We sluiten de villa netjes af en gaan op weg richting MCO. De rit over de 417-TollRoad verloopt voorspoedig en ondertussen geniet ik nog even van de heerlijke rij-eigenschappen van de Accadia.

10-10 ATTHEWHEEL

Het inleveren van de auto is zoals gewoonlijk zo gepiept en terwijl ik het bekende “nul-bonnetje” in ontvangst neem heeft Petra inmiddels al een bagagekruier gecharterd en brengt hij onze bagage naar de incheckbalie. De attente kruier helpt ons meteen ook even bij de incheck-kiosken en ook dat is zo geregeld en hoeven we alleen nog maar onze bagage af te geven.

We gaan meteen door de paspoortcontrole en bij de security-check worden op ons geen bijzonderheden aangetroffen. Op de foodcourt doen we een ‘bakkie’ bij Cinnabon en uiteraard nemen wij er wat lekkers bij 😉

10-10 IMG_1319

Op ons gemak kuieren we na de koffie naar de gate in afwachting van ons vertrek naar Washington-Dulles. Met vertraging arriveert het toestel wat ons naar IAD zal gaan brengen en het blijkt een nagelnieuwe B0eing 737-900 te zijn…

10-10 IMG_1330

Als we eenmaal gaan boarden zien we dat het interieur van toestel helemaal up-to-date is naar deze tijd. Ook het AVOD-systeem is van de nieuwste generatie : ipv eigen beeldschermen in de stoel voor je maak je gebruik van je eigen smartphone of tablet via wifi.

10-10 IMG_1339

Ondanks dat het een fully booked flight is gaat het boarden best snel zodat de vertraging niet veel langer wordt. Inmiddels is het weer aan het omslaan en dat is goed te zien aan de flinke laaghangende bewolking waar we vlak na de take-off doorheen vliegen…

10-10 IMG_1379

Als we 2,5 uur later op Washington-Dullles zijn geland is daar inmiddels alweer een mooie strak blauwe lucht te zien…

IMG_1389

Als we de gate uitkomen blijkt dat we helemaal naar het andere uiteinde van het luchthavengebouw moeten. We lopen stevig door en scoren onderweg nog even wat te drinken. Uiteindelijk komen we bij Gate D7 waar onze ‘ride’ naar Amsterdam al gereed staat.

10-10 IMG_1391

Niet veel later begint de boarding-procedure en dankzij onze geboekte Premium-Access zijn we in no-time aan boord..

IMG_1393

We zitten (zoals gewoonlijk) op onze favoriete EconomyPlus Exit-Row, een heerlijke plek voor zo’n lange (nacht)vlucht…

10-10 IMG_1399

Nadat we de pushback hebben gehad gaan we richting taxibaan. Het zonlicht begint al een mooie gele kleur te krijgen dus een mooie photo-opportunity 🙂

10-10 DSCN6151

Aangekomen bij de startbaan komen we in de file te staan want het is op vrijdagavond reuze druk met vertrekkende vluchten.

10-10 DSCN6146

Met een kleine 20 minuten zijn we in de lucht en gaan we op weg naar Amsterdam. Na een tijdje begint het langzaam donker te worden en genieten wij nog even van de mooie gekleurde lucht..

10-10 DSCN6155

Na ongeveer een uurtje kunnen we een keuze maken uit het bekende keuzemenu en hebben zowaar ook nog een ijsje toe 🙂

10-10 DSCN6156

10-10 DSCN6158

We nemen daarna nog een ‘bakkie’ en daarna doet Petra nog wat spelletjes op haar iPad en ik luister op mn iPhone naar mn Florida Country-Spotify Playlist. Op een gegeven moment gaat bij ons de slaap de overhand nemen en zijn we snel vertrokken naar dromenland. Zo af en toe worden we, ondanks de dekentjes die we hebben, eventjes wakker omdat het bij de nooduitgang best wel frisjes is maar dat is dan ook het enige nadeel van zo’n plek.

Boven een nog donker Ierland aangekomen floept de cabineverlichting weer aan want het is inmiddels ‘breakfast-time’ …

10-10 DSCN6160

De geserveerde croissant smaakt overigens redelijk en de bijgeleverde jam zorgt weer voor lekkere kleverige vingers. We nemen nog even een koffie en niet veel later gaan we de daling inzetten naar Amsterdam. Tijdens de glijvlucht zien we de Nederlandse kustlijn opdoemen en is het een mooi gezicht om alle verlichting te zien met de zonsopgang in de achtergrond 🙂

10-10 IMG_1402

We maken een keiharde landing op de Polderbaan en dan is het weer lang taxiën voordat we aan de gate zijn. Als we van boord gaan geven we de Captain nog even een hand en bedanken hem met een knipoog voor de ‘nice landing’ en dat wordt door hem zeer gewaardeerd 🙂

Zonder problemen worden we toegelaten tot het ” Koninkrijk Der Nederlanden ” en gaan we op weg naar de bagageband. De bagage laat wel even een tijd op zich wachten en als we eenmaal de koffers hebben gaan we op weg naar de afgesproken plaats waar onze taxi klaar staat. Via de A4 gaan we rap op huis aan en is het nog geen 09:00 als we weer thuis zijn.

En zo komt er een einde aan weer een mooie Florida-trip met vele hoogtepunten maar helaas deze keer ook wat dieptepunten…

 

Wij bedanken jullie allen voor het meelezen en de vele reacties !!!

Groetjes & tot ons volgende reisverslag,

Pieter & Petra

img1

 

Geplaatst in Geen categorie

Black ’n White Upclose…

We zitten net aan ons ontbijtje als we de Sandhill Cranes Birds horen, zij zijn vaste bewoners van Sandy Ridge maar deze vakantie hebben wij ze nog niet gezien. Ik sprint naar binnen om mn camera te pakken en ga daarna op zoek naar deze prachtige vogels. Ze blijken op de inrit van Rick en Mandy te staan die zelf inmiddels zijn vertrokken voor een dagje kayakken.

09-10 DSC_1972

De Sandhill Cranes maken overigens een heel apart geluid, zoals te zien en te horen is op onderstaand Youtube-filmpje :

( Bron filmpje : Youtube )

Na dit ‘intermezzo’ gaan we we door met ons ontbijtje en overleggen ondertussen wat we op onze laatste volle dag willen gaan doen. In eerste instantie denken wij erover om nogmaals naar Circle B Bar Reserve bij Lakeland te gaan maar 3 dagen stateparks achter elkaar is misschien toch wel teveel van het goede. We besluiten om als afsluiter van onze vakantie naar Seaworld te gaan, kunnen we daar nog even een keer One Ocean van 12:00 doen en verder lekker rondwandelen.

In de loop van de ochtend rijden we naar Seaworld en daar aangekomen vinden we een mooi plekje redelijk vooraan bij de ‘preferred-parking’. Voor Annual Pass-holders is dit maar $5 dus ik ben gek als ik dat niet doe. Eenmaal binnen in het park wandelen we, zoals gewoonlijk, eerst even naar de dolphin-nursery. De dames zijn vandaag zeer nieuwsgierig en kijken iedere keer boven de rand uit, echt grappig en ook zo dichtbij dat je gewoon oogcontact met ze hebt…

09-10 DSC_1980

09-10 DSC_1981

09-10 DSC_1984

We blijven hier een klein halfuurtje staan en praten met een aantal Seaworld crew members over deze schitterende dieren.

Daarna lopen we op ons gemak, het is weer zeer warm vandaag, naar het Shamu Stadium voor de One Ocean-show van 12:00. Als we daar aankomen zien we Kim en Heleen al achter de rope staan en wij voegen ons bij hun. We hebben elkaar een aantal dagen niet gezien en, ondanks dat we elkaars reisavonturen dagelijks online volgen, praten we lekker bij.

Zodra het stadium open gaat gaan we naar binnen en als Petra en ik naar onze vaste stek bovenin het stadium willen lopen roept Heleen ons dat we bij hun kunnen zitten. Zij zitten altijd redelijk vooraan in de Soak Zone en dat is natuurlijk wel een mooie plek om foto’s te maken tijdens de show. Eerst twijfelen we of we het zullen doen want op die plek is wel 100% kans om zeiknat te worden en mn camera is dan wel een Nikon, maar tegen zout water is ‘ie vast niet bestand. Gelukkig hebben Kim en Heleen altijd poncho’s bij zich dus dat gaat helemaal goed komen…

09-10 SOAKZONE

Terwijl het stadium zich langzaam vult met toeschouwers zijn er al wat Orca’s in het water en ik blijf het zo mooi vinden dat Kim en Heleen ze allemaal bij naam weten te noemen. Heleen wijst Makaio aan en als Makaio even later een stukje onder water zwemt en weer bovenkomt met ook nog 2 andere Orca’s ben ik het al weer kwijt wie nu wie is….

Kim en Heleen hebben echt een passie voor, zoals ze het zelf noemen, “Black ’n White” en delen deze passie inmiddels met een hele groep fanaten die, net als zij zelf, zoveel mogelijk voorstellingen van  One Ocean bezoeken. Natuurlijk gaan ook de trainers liefdevol met ‘hun’ Orca’s om en zo ontstaat voor mij een mooi foto-thema voor de show van vandaag…

09-10 DSC_1986

09-10 DSC_2047

09-10 DSC_2075

09-10 DSC_2037

09-10 DSC_2076

DSC_2059

DSC_2081

09-10 DSC_2085

09-10 DSC_2046

Evengoed fotografeer ik natuurlijk de nodige jumps en ook de ‘Big Splash’ is toch iedere keer weer een mooi fotomoment….

09-10 DSC_1996

09-10 DSC_2006

09-10 DSC_2109

09-10 DSC_2086

09-10 DSC_2144

Dankzij de poncho’s doorstaan ook wij de Big Splash, die wij van Kayla krijgen, nagenoeg geheel droog. Na afloop van de show wandelen we met zn viert’tjes naar de Starbucks voor een ‘bakkie’ met wat lekkers. Dan is het tijd om afscheid te nemen, Kim & Heleen gaan naar de volgende One Ocean en wij doen nog een wandeling door het park.

06-10 DSC_2147

06-10 DSC_2150

Ook vandaag is het weer flink warm en Petra begint er nu toch wel last van te krijgen. We lopen terug naar de auto en rijden via een toeristische binnendoor-route terug naar Sandy Ridge. Weer thuis aangekomen neem ik een dip in the pool en Petra verkiest ervoor om binnen in ons koele onderkomen zichzelf te vermaken met dr iPad.

Aan het einde van de middag krijgen we een WhatsApp van Rick & Mandy, die onderweg zijn met de auto, met de vraag of we zin hebben om met z’n viertjes ergens te gaan eten. Nou daar hebben wij wel zin in natuurlijk en we spreken af dat wij hun dan vanavond wel op komen halen.

We staan op de afgesproken tijd bij hun voor de deur en dan gaan we op weg naar BJ’s Restaurant , gelegen bij The Loop.

09-10 DSCN6141

09-10 DSCN6142

09-10 DSCN6143

09-10 DSCN6144

09-10 DSCN6145

Als afsluiter rijden wij voor een ‘dessert’ naar de Twistee Treat aan de Hwy-192 in Kissimmee, ligt mooi op de route….

09-10 TWISTEE

Hun ijs is wederom ‘killing’ en als we onze handen weer plakvrij hebben gekregen gaan we op weg naar Sandy Ridge. We zetten Rick & Mandy keurig netjes voor de deur af en spreken af dat we elkaar morgenochtend nog even spreken.

We sluiten de dag af in de jacuzzi en maken het niet al te laat want morgen wordt weer een lange dag…..

 

Geplaatst in Geen categorie

Some Nature, Some Shopping….

Vandaag rijden we naar Lettuce Lake Regional Park in Tampa. We zijn al bijtijds op weg en op de I-4 rijdt het lekker door en na een dik uurtje rijden arriveren we bij het park. De entree bedraagt slecht $2 dus dat valt reuze mee.

Er zijn hier overigens 3 boardwalks in dit park die beginnen bij het parkeerterrein, waar het vandaag overigens zo te zien zeer rustig is. We spuiten ons eerst weer goed in met Deet en daarna beginnen we aan de wandeling…08-10 DSC_1916

08-10 DSC_1917

08-10 DSC_1918

08-10 DSC_1919

Op een gegeven moment landt er vlakbij ons een Red-shouldered Hawk in een boom die ons eerst verwaand aankijkt en dan model gaat zitten…

08-10 DSC_1930

08-10 DSC_1933

Na de vogel een tijdje bewonderd te hebben lopen we door en komen bij een uitkijktoren met een mooi uitzicht over het water..

08-10 DSC_1950

08-10 DSC_1951

08-10 DSC_1952

We vervolgen onze wandeling naar het eindpunt van de boardwalk en daar aangekomen blijkt dat er ook nog voor de liefhebbers een kayak verhuur zit…

08-10 DSC_1959

08-10 DSC_1963

08-10 DSC_1965

07-10 DSC_1956

08-10 DSC_1967

Al met al doen we zo’n 3,5 uur over de wandeling en als we eenmaal weer bij de auto zijn doen we eerst een ‘tailgate-picnic’ en drinken we veel water want het is weer zeer warm…

Tijdens de picnic bekijken we op de iPad of er een mall in de buurt is. En die is er inderdaad op 15 min rijden. We laden de koelbox weer in en gaan op weg naar Westfield Mall in Brandon.

Daar aangekomen is het niet echt bijster druk en vinden dus zonder problemen een parking-spot. We doen een rondje door de heerlijk koele mall en brengen een bezoek aan onze favoriete winkels…

08-10 IMG_1295

08-10 IMG_1296

08-10 mall1

08-10 mall2

Het is inmiddels half vijf geweest en we beginnen wel een beetje trek te krijgen. We gaan richting foodcourt en daar zit gelukkig ook een Five Guys dus onze keuze is vandaag heel snel gemaakt 🙂

08-10 FG2

Op de terugweg moeten we op het eerste stuk I-4 nog wel even aanschuiven met een gangetje van 20 Mph maar al gauw ‘cruisen’ we met strak 75 Mph weer richting Sandy Ridge in Davenport.

Weer thuis aangekomen doen we eerst een ‘bakkie’ en lezen even de mail en de social media. Daarna is het weer tijd voor een dip in de pool en als afsluiter natuurlijk nog even in de jacuzzi 🙂

Het was weer een heerlijke maar toch vermoeidende dag en om 22;30 wordt het, op de krekeltjes buiten na, stil op 573 Scrub Jay Way…

 

Geplaatst in Geen categorie

A Scenic Wildlife Drive…

Vandaag zitten we al om 08:15 in de auto want we willen in de ochtenduren de Black Point Wildlife Drive doen. Onderweg op de Tollroad 417 komen we door wegwerkzaamheden in een stilstaande file terecht wat ons zo’n 30 min. vertraging oplevert.

Uiteindelijk zijn we toch even na 10:00 bij het begin van Black Point Wildlife Drive, we doen $5 in een busje en daarna kunnen we genieten van de mooie natuur.

07-10 DSC_1881

Stapvoets ‘rollen’ we over de onverharde weg en af en toe maken we een fotostop, door de warmte is er helaas nu weinig wildlife te zien. Maar dat maakt ons verder niet uit, want het is hier evengoed heel erg mooi….

07-10 DSC_1883

07-10 DSC_1885

07-10 DSC_1886

07-10 DSC_1888

07-10 DSC_1892

Op een gegeven moment spotten we toch nog een aantal baby-alligators, zo leuk en ze maken van die grappige geluidjes…

07-10 DSC_1895

07-10 DSC_1898

Aan het einde gekomen van de Black Point Wildlife Drive rijden we door naar het verderop gelegen Manatee Observation DeckAls we daar aankomen rijden gaat net de brug open dus gaan we even links naar de Bairs Cove Boat Ramp om te kijken of daar vandaag ook Manatees zijn. En inderdaad, als wij daar even later aan de waterkant staan zien we beweging in het water….

07-10 DSC_1902

07-10 DSC_1903

Na een tijdje rijden we door naar de andere kant van de brug om te kijken op het Manatee Observation Deck maar daar is helaas geen Manatee te zien….. 🙁

We doen eerst even een ‘tailgate-picnic’ en daarna ‘cruisen’ we weer op ons gemak naar Scrub Jay Way in Davenport waar de pool al op ons ligt te wachten 😉

Aan het begin van de avond rijden we naar Cracker BarrelPetra gaat voor de Chicken-Salad en ik neem de RoastBeef-dinner..

07-10 IMG_1293

07-10 IMG_1290

07-10 IMG_1292

Weer thuis nemen we eerst een ‘bakkie’ en bekijken ondertussen de reisverslagen van onze mede Florida-vrienden die zich hier op dit ogenblik ook prima vermaken. Langzaamaan begint het donker te worden en samen kijken we naar de mooie lucht aan de voor- en achterkant van onze villa…

07-10 DSC_1909

07-10 DSC_1912

Daarna nemen we nog een duik gevolgd door een ‘bubbel-sessie’ en we zijn zo rozig dat om 22:00 al het licht uitgaat op 573 Scrub Jay Way……

 

Geplaatst in Geen categorie

Our 26th Wedding-Anniversary….

Zodra we wakker zijn geven we elkaar eerst een dikke knuffel want vandaag zijn we 26 jaar gelukkig getrouwd 🙂

Na onze morning-swim en poolside-breakfast rijden we naar Celebration voor een wandeling rond het meer en langs de prachtige huizen. In de mondaine ‘hoofdstraat’ Market Street zien we een toch wel heel grappige golfkart 🙂

06-10 DSC_1846

We maken onze ronde rond Lake Rianhard en spotten toch nog wat wildlife zoals een paar Amhinga’s en ook een Otter…

06-10 DSC_1855

Via een boardwalk lopen we naar Lake Evalyn om daar te kijken naar de enorme ‘kastelen’ van huizen die er staan…

06-10 DSC_1858

06-10 DSC_1859

06-10 DSC_1860

Als we een tijdje hebben rondgekeken lopen we dezelfde route weer terug en lopen rond Lake Rianhard in tegengestelde richting..

06-10 DSC_1861

06-10 DSC_1867

06-10 DSC_1868

06-10 DSC_1869

Het uitzicht over Lake Rianhard met het Bohemian Hotel is en blijft altijd weer een genot om naar te kijken, zo mooi…

06-10 DSC_1873

We maken een stop bij Starbucks en overleggen tijdens ons drankje & lekkers wat we nu verder zullen gaan doen vandaag…..

06-10 IMG_1267

Omdat het onvermijdelijke einde van onze vakantie er toch een beetje aan zit te komen wil Petra nog voor wat laatste dingetjes kijken in de Florida Mall. We rijden er via een toeristische route naar toe en vinden, zoals gewoonlijk, weer een parkeerplekje recht tegenover de Macy’sIn de heerlijk koele mall lopen we ons rondje en kijken o.a. bij Disney Store en Old Navy en natuurlijk nog eventjes bij de Apple Store.

Na zo’n uurtje of twee houden we het voor gezien en rijden voor wat dagelijkse boodschapjes nog even naar een ‘Wallie‘ op de nabijgelegen John Young Parkway. Ook hier zijn ze al flink gesorteerd in merchandise mbt het komende Halloween-feest…

06-10 IMG_1268

Ook de rit naar huis verloopt via een toeristische route en eenmaal weer thuis nemen we meteen een dip in de pool…

Tijdens het zwemmen en luieren overleggen we waar we vanavond zullen gaan ‘smikkelen’ en zijn het er al gauw over eens dat het vandaag Longhorn Steakhouse gaat worden. Onze ‘preferred-parking’-spot is uiteraard vrij en ondanks de wachtrij worden wij meteen naar een booth gebracht, hoe geweldig is dat 😉

06-10 IMG_1287

06-10 IMG_1269

06-10 IMG_1274

06-10 IMG_1276

Oh ja, dat vergeet ik nog helemaal aan jullie te vertellen : de Strawberry Lemonade die zij schenken is echt ‘fabulous’ !!!!

06-10 IMG_1281

Petra had onderweg al lang bedacht wat ze graag wil, en gaat voor de Salmon with Rice & Broccoli….

06-10 IMG_1282

….. ik moet nog wel even de menukaart bestuderen en ga uiteindelijk voor de 11 Oz. Steak ( medium-done )

06-10 IMG_1285

We hebben, ondanks dat het feest is vandaag, ‘no room for dessert’ en bomvol verlaten wij een uurtje later weer het restaurant. Op de terugweg gaan we eerst nog even ‘cashen’ bij de Wawa en daarna rijden we op het gemak weer terug naar Scrub Jay Way.

Als rond half acht de zon ondergaat maak ik op straat nog even wat foto’s en maak ook nog even een praatje met Rick, die ook staat te fotograferen, over onzer beider belevenissen van vandaag.

06-10 DSC_1876

De rest van de avond doen we lekker relaxed vanallesennogwat, kijken nogmaals naar alle felicitatie-berichtjes die we vandaag via de diverse media hebben mogen ontvangen en we sluiten onze trouwdag romantisch af in de jacuzzi….. 😉

 

Geplaatst in Geen categorie

A Beautiful Underwater View…

Voor vandaag staat er weer een tripje samen met onze buren Rick & Mandy op de planning. Om 08:30 ‘sharp’ staan we bij hun voor de deur en laden de koelboxen etc. in. Daarna rijden we eerst even naar de Publix om verse broodjes te halen voor de lunch.

We stellen de GARMIN in op Silver Springs State Park in Ocala en gaan op weg. De rit, die overigens grotendeels over prachtige tolwegen gaat, verloopt gladjes. Eenmaal aangekomen in het state park parkeren we de auto, en nadat we ons eerst goed met Deet hebben ingespoten gaan we op pad. Bij het parkeerterrein is overigens ook een ‘KinderGarten’ welke even door Petra en mandy wordt uitgeprobeerd alvorens we daadwerkelijk aan onze wandeling over Swamp Trail beginnen…

05-10 DSC_1707

Onderweg komen we al gauw de nodige spiders tegen en spotten ook een Black Racer die zich in het zonnetje aan het opwarmen is…

05-10 DSC_1709

05-10 DSC_1710

De wandeling voert door een mooi bos en uiteindelijk gaat het pad over in een boardwalk tussen de mangrovebomen. Aan het einde van de boardwalk hebben we een mooi uitzicht over Silver River met de nodige wildlife…

05-10 DSC_1713

05-10 DSC_1718

Langs dezelfde route lopen we op ons gemak weer terug naar de auto en genieten ondertussen van de mooie natuur…

05-10 DSC_1724

Weer terug bij de auto maken we eerst even een sanitaire stop en daarna rijden we door naar het andere gedeelte van Silver Springs State Park. Hier maken we een een ‘rondvaart’ met een van de Glass Bottom-boats en krijgen tijdens de tocht deskundige uitleg van Captain Oscar, die al 40 jaar hier werkzaam is…

05-10 DSC_1729

05-10 DSC_1727

Door het heldere water van de Silver Spring is het uitzicht onder water echt prachtig en de tocht voert ons over- en langs diverse bronnen. Ook zien we onder water nog een 3-tal beelden die in de 60’er jaren zijn gebruikt voor de serie I Spy…

05-10 DSC_1745

05-10 DSC_1776

Ook boven water is er voldoende moois te zien, zo zien wij van heel nabij een aantal Amhinga’s, de favoriete vogel van Rick…

05-10 DSC_1750

05-10 DSC_1758

Na een dik half uurtje meren we weer aan en bedanken Captain Oscar en geven natuurlijk een goede tip. We lopen terug naar de auto en bij het parkeerterrein zijn ook picknickplaatsen dus dat komt even mooi uit. In de schaduw genieten wij van de verse broodjes en andere lekkernijen uit de koelbox.

Daarna gaan we op weg naar Rainbow Springs State Park in Dunnellon. Hier maken we een wandeling langs de watervallen en ondertussen gaan we werken aan onze ‘photography-skills’ met een een leuk resultaat….

05-10 DSC_1795

05-10 DSC_1798

05-10 DSC_1810

Zo langzamerhand gaan we weer richting uitgang en kijken nog eventjes bij de bron, wat is het water strakblauw…

05-10 DSC_1814

05-10 DSC_1815

05-10 DSC_1816

Vlakbij de uitgang zien we ook nog ‘Kermit’ die in een prachtig vijvertje toch wel eventjes de show voor ons steelt… 🙂

05-10 DSC_1830

Moe van de wandelingen van vandaar rijden we weer richting Davenport en sluiten de trip af met een dinner bij Bahama Breeze

05-10 IMG_1260

05-10 IMG_1261

05-10 IMG_1262

05-10 IMG_1259

Rond 20:00 zijn we weer op Scrub Jay Way, we nemen met een big hug afscheid van Rick & Mandy en na een kleine 100 m. rijden zijn wij ook weer thuis. Alvorens we een dip in the pool nemen drinken we eerst nog wat en sluiten de dag af met lekker bubbelen in de jacuzzi, wat een heerlijke dag !!!!  🙂

Geplaatst in Geen categorie

What A Lovely Relaxing (Sun)Day….

Voor vandaag staat op de planning om of een wandeling te maken in Celebration of een rondje om Lake Eola in Orlando. Echter is het zwaar bewolkt wat dus inhoudt dat er geen goed cq mooi licht is om buiten te fotograferen en ook is de kans op regen erg hoog in zo’n geval. En inderdaad, zo tegen 10:00 begint het bij ons flink te regenen. We besluiten om de ochtend dan maar lekker rustig aan te doen. Petra gaat aan de strijk en ondertussen werk ik onder het genot van een ‘bakkie’ de achterstand van het reisverslag weg…

04-10 IMG_1236

Aan het begin van de middag is de lucht inmiddels al weer opgeklaard en Petra wil nog even voor iets kijken in de Orlando Vineland Premium OutletsVia een sluiproute, want het is daar op zondag reuze druk, rijden wij er zonder enig oponthoud naar toe en kunnen zowaar ook nog gebruik maken van ‘preferred-parking’ recht tegenover de stores…

04-10 IMG_1250

04-10 IMG_1249

Op ons gemak doen we een rondje langs de winkels en uiteraard wil Petra even binnen kijken bij Disney’s Character Warehouse

04-10 IMG_1244

Van al dat slenteren krijgen we wel trek dus gaan naar de foodcourt, waar het reuze druk is, maar vinden toch een plekje vlakbij Maki of Japan. We moeten er wel eventjes op wachten eer we aan de beurt zijn en dan is het weer genieten van Orange & Bourbon Chicken 🙂

04-10 IMG_1241

04-10 IMG_1247

Na deze overheerlijke lunch lopen we weer richting auto en onderweg scoort Petra bij Kipling nog een leuke schoudertas.

04-10 IMG_1246

Als we even later weer in de auto zitten zijn we het al snel eens dat we, als we eenmaal thuis zijn, niet meer de deur uit willen. Voor het gemak rijden we even naar een Publix schuin tegenover de Outlet mall en halen daar wat croissantjes voor vanavond. Ook in deze Publix is er een grote sortering van Disney-merchandise, typerend voor deze regio overigens…

04-10 IMG_1251

Even na 16:00 parkeren we ‘onze’ GMC weer op de oprit en nadat we de boodschapjes hebben opgeborgen nemen we snel een dip in de pool. We zwemmen een tijdje en daarna gaat Petra binnen wat rommelen en ondertussen ga ik buiten even de Acadia te lijf met een spons. Ik ben namelijk ‘allergisch’ voor vuile auto’s en aangezien er de nodige LoveBugs zijn geplet tegen de voorkant en voorruit moet ik ff aan de slag. Geholpen door een regenbui, gelukkig is het regenwater warm, die net valt is de klus in een ‘jiffy’ geklaard en staat onze ‘ride’ weer te fonkelen op de oprit.

Zoals al reeds gezegd, we hebben geen zin meer om vandaag de de deur uit te gaan en eten we de croissantjes lekker buiten en ze smaken prima…

04-10 IMG_1256

Als we na het eten aan de koffie zitten begint het langzaam te schemeren en zie dat de lucht mooi begint te kleuren. Ik kan de verleiding niet weerstaan en doe even een rondje om het meer om wat sunset foto’s te kunnen schieten….

04-10 DSC_1685

04-10 DSC_1694

04-10 DSC_1690

04-10 DSC_1691

En zo komt er weer een einde aan een lekkere relaxte dag waarin niets moet en alles mag. Al om 22:30 gaan de lichten uit op 573 Scrub Jay Way, want morgen vroeg gaan we weer een dag op pad met Rick & Mandy 🙂

 

Geplaatst in Geen categorie

Some Browsing Through The Stores…

Na ons ochtendritueel besluiten we om een bezoek te brengen aan The Loop een ‘strip-mall’ in Kissimmee. Als we daar aankomen doen we eerst even een ‘bakkie’ bij Panera

03-10 IMG_1193

Na de koffie gaan we eerst even binnen bij Kohl’s om eens te kijken of zij nog wat leuks in de aanbieding hebben….

03-10 IMG_1194

03-10 IMG_1195

We lopen hier een tijdje rond en rijden dan naar het 2e gedeelte van The Loop om te kijken bij ‘feestwinkel’ Party City

03-10 IMG_1196

Met oog op het aanstaande Halloween hebben zij gewoonte getrouw weer een ruime sortering van ‘scary’ artikelen…

03-10 IMG_1197

03-10 IMG_1199

03-10 IMG_1201

Mocht je ooit in de USA zijn en spulletjes voor een feestje nodig hebben, dan zit je wat dat betreft wel goed bij Party City…

03-10 IMG_1203

03-10 IMG_1204

We rijden door naar TJ Maxx , zij hebben vaak van die kleine hebbedingetjes in de aanbieding, altijd leuk om even te kijken…

03-10 IMG_1205

03-10 IMG_1207

We houden het shoppen voor gezien en ‘cruisen’ weer terug naar huis en genieten de rest van de middag van de pool en de zon.

03-10 pool

Aan het begin van de avond rijden we naar Logan’s Roadhouse , hier zijn we nog nooit eerder geweest dus we zijn reuze benieuwd. Ook hier kunnen we op de ‘preferred-parking’ staan dus dat is lekker. Als we binnenkomen is er geen wachttijd en worden we meteen door de store-greeter ( dit moeten ze in NL ook maar eens gaan introduceren ) naar een booth gebracht.

03-10 IMG_1234

De menukaart ziet er veelbelovend uit, een keuze maken valt niet mee maar uiteindelijk is het toch gelukt 🙂

03-10 IMG_1217

De Strawberry Lemonade is waanzinnig lekker en wordt ook leuk geserveerd, overigens krijg je dan meer dan 0,75 liter…

03-10 IMG_1218

03-10 IMG_1220

03-10 IMG_1223

03-10 IMG_1224

03-10 IMG_1227

03-10 IMG_1229

Na het dinner zijn we het erover eens dat Logan’s Roadhouse ook onder de categorie toppers valt, en hier zullen we dan ook vaker gaan terugkomen. We rijden weer terug naar huis en nadat we een tijdje gezeten hebben nemen we weer een duik en sluiten uiteindelijk de avond af in de jacuzzi, hoe heerlijk is dat !!!

Wat overigens ook heerlijk is :  het feit dat mn spierpijn al grotendeels verdwenen is, gelukkig maar 🙂

 

Geplaatst in Geen categorie

Busch Gardens Rivisited…

Als we na onze morning-swim aan het ontbijt zitten krijgen we een WhatsApp van onze buren Rick & Mandy met de vraag of we vandaag zin hebben in een dagje Busch Gardens. Nou, dat zien wij wel zitten want het is zo’n leuk park.

Om 10:00 worden we opgehaald en als de koelboxen etc. zijn ingeladen gaan we op weg. Ik hoef vandaag niet te rijden en dat komt mooi uit, zo kan ik weer eens foto’s maken onderweg van trucks en andere leuke dingen.

02-10 DSC_1474

02-10 DSC_1483

Het verkeer rijdt lekker door en voor we het weten zijn we op de preferred-parking bij Busch Gardens. Van daaruit is het maar een klein stukje lopen naar de ingang en eenmaal in het park gaan we eerst aan de koffie. Daarna lopen we als eerste naar de Gorilla’s want de kleine is zo schattig om te zien…

02-10 DSC_1495

02-10 DSC_1496

Bij het Animal Care Center bekijken we de reptielen en wat hebben veel van deze dieren ook een prachtige kleur….

02-10 DSC_1522

Natuurlijk brengen we een bezoek aan de Leeuwen & Leeuwinnen die vandaag een relax dag hebben ingepland…

02-10 DSC_1534

02-10 DSC_1552

02-10 DSC_1558

De nieuwste attractie, Falcon’s Fury, blijft een leuk foto-object maar ik zou er overigens zelf voor geen goud instappen….

02-10 DSC_1567

02-10 DSC_1568

Dan gaan we door naar onze favorieten, de Witte Tijgers, die zijn zo mooi en zou er dolgraag eens mee willen kroelen…

02-10 DSC_1584

02-10 DSC_1597

02-10 DSC_1608

Petra en Mandy hebben bij de Tijgers de aandacht en hoe leuk is het om te zien hoe nieuwsgierig deze dieren zijn…

02-10 PA020049

02-10 PA020052

Terwijl ik met Rick nog wat foto’s maak, zoeken de dames een bankje op en vermaken zich prima met ‘mensen kijken’ 😉

02-10 DSC_1615

We vervolgen onze wandeling en komen langs Sheikra, ook hier krijgen ze mij met geen 10 paarden in….

02-10 DSC_1617

Natuurlijk doen we ook even Lory Landing en Petra gaat voor het eerst mee naar binnen, echt heel stoer want ze is panisch voor vogels…

02-10 DSC_1634

02-10 DSC_1636

02-10 DSC_1625

02-10 DSC_1638

02-10 PA020060

Als we Lory Landing hebben gedaan gaan we door naar Walkabout Way, we voeren ze vandaag niet want ze liggen bijna allemaal gevloerd door de warmte…

02-10 DSC_1659
02-10 DSC_1654

02-10 DSC_1655

Op ons gemak wandelen we naar de uitgang van het park. Bij de auto nemen we wat fris uit de koelbox en daarna gaan we weer op weg naar Davenport. We zingen gezellig met de muziek mee en ondertussen kan ik nog wat foto’s maken..

02-10 DSC_1674

02-10 DSC_1662

02-10 DSC_1667

De lucht begint op een gegeven moment flink te betrekken maar uiteindelijk valt er gelukkig toch geen regen uit…

02-10 DSC_1669

Als afsluiter van deze gezellige dag maken we een ‘diner-stop’ bij onze favoriete Cracker Barrel aan de Hwy-27

02-10 IMG_1179

02-10 IMG_1181

02-10 IMG_1182

Als we weer thuis zijn nemen we eerst een duik in de pool en later op de avond nog even in de jacuzzi, heerlijk 🙂

 

Geplaatst in Geen categorie

A Little Bit Of This, A Little Bit Of That…

We starten de dag lekker op ons gemak, we hebben overigens prima geslapen, en na de koffie rijden we even naar de SuperTarget bij de Posner Park Mall. We struinen de SuperTarget af en zien o.a. een grappige fiets waarvan ik mij afvraag of het met zulke banden wel prettig fietsen is…

01-10 IMG_1043

Natuurlijk is er weer veel te zien op het gebied van Halloween en ook de Kerstspullen liggen al in de schappen…

01-10 IMG_1044

01-10 IMG_1168

01-10 IMG_1169

Bij de electronica-afdeling koop ik op advies van Rick een router, dit omdat wij inmiddels beide de ervaring hebben dat het internet in villa’s vaak niet afdoende is beveiligd…

01-10 IMG_1188

Op weg terug stoppen we ook nog even bij de Publix voor wat boodschapjes en aangezien de mini-lunchboxjes in de aanbieding zijn nemen we er 10 mee, altijd handig voor in de koelbox onderweg 😉

01-10 IMG_1046 20.37.55

01-10 IMG_1048

01-10 IMG_1190

Rond 15:00 rijden we naar Kelly Park om daar een wandeling te maken. Net op het moment dat we daar uit de auto willen stappen begint het gigantisch te plenzen, dat hebben wij weer…

Na zo’n 20 min klaart het weer op en kunnen we gaan wandelen. Helaas blijkt dat de trail die wij hier altijd lopen ivm werkzaamheden niet begaanbaar is. Jammer natuurlijk dus struinen we maar een een beetje rond bij de bron.

01-10 DSC_1433

01-10 DSC_1439

Bij de picknickplaats komt er een Raccoon op ons af lopen, het beestje is totaal niet schuw en komt wel heel erg dichtbij…

01-10 DSC_1471

01-10 DSC_1472

01-10 DSCN6131

We rijden weer terug via de TollRoad 429 richting Davenport en maken in Ocoee een ‘diner-stop’ bij Texas Roadhouse

01-10 IMG_1170

01-10 IMG_1171

01-10 IMG_1172

01-10 IMG_1174

01-10 IMG_1177

Na ons dinner vervolgen we onze weg en als we weer thuis zijn doen we eerst even een ‘bakkie’ en nemen daarna een ‘dip in the pool’ en eindigen de dag relaxend in de jacuzzi onder de sterrenhemel 😉

 

Tot morgen !!

Geplaatst in Geen categorie

A Dinner With Florida-friends…

De afgelopen nacht heb ik, dankzij de medicatie die ik in het ziekenhuis kreeg, redelijk goed kunnen slapen. We starten de dag met een ritje naar de CVS Pharmacy hier even verderop, om daar de medicatie te halen aan de hand van het lijstje wat wij gisteravond in het ziekenhuis hebben meegekregen. We moeten er wel even op wachten maar na een klein halfuurtje staan we weer buiten en rijden nog even naar de Publix die schuin aan de overkant ligt voor wat kleine dagelijkse dingetjes.

Na het ontbijt nemen we een duik in de pool en ondertussen doe ik wat oefeningen om mn armspieren soepel te houden. Daarna doen we een ‘bakkie’ onder de lanai en terwijl Petra een aantal reclamekrantjes afspeurt naar leuke aanbiedingen zoek ik de foto’s uit voor de nieuwe editie van ons reisverslag.  Met behulp van Petra  zet ik uiteindelijk de nieuwe editie online.

30-98 IMG_1041

Zo af en toe nemen we een dip in de (verwarmde)pool, want het is weer flink warm vandaag. Natuurlijk maak ik ook nu gebruik van de jacuzzi, echt een weldaad tegen spierpijn. Als ik op een gegeven moment uit de jacuzzi stap zie ik buiten onze kooi iets in het gras bewegen. Het is ‘Stoffel’ die net al bij buren Rick & Mandy is langs geweest. Omdat ik niet in staat ben om zelf met mn camera foto’s te maken neemt Petra de ‘honneurs’ even waar met mijn camera en dat gaat haar prima af…

30-09 DSC_1431

We brengen de middag lekker relaxt door met zwemmen en zo af en toe bekijken we de social media. Rond 17:00 lopen we naar onze buren Rick & Mandy wij rijden met hun mee naar de The Cheesecake Factory welke is gelegen in The Mall At Millenia alwaar wij een ‘dinner-date’ hebben met onze lieve Florida-friends Kim, Heleen, Sjon & Bianca.

30-09 IMG_1145

30-09 P9300032S

30-09 IMG_1151

30-09 IMG_1155

Tijdens het eten delen we onze ervaringen van de afgelopen weken en ook passeren minder leuke dingen de revue. Na een paar uurtjes staan we weer buiten, het heerlijke van The Cheesecake Factory is dat je echt ruim de tijd kunt nemen om te eten.

Buiten praten we nog een tijdje door en maken we ook nog even een groepsfoto onder een van de verlichte palmbomen.

30-09 P9300054S

We worden door Rick & Mandy keurig netjes voor de deur afgezet en nadat we ze hebben uitgezwaaid ( ze hoeven overigens nog geen 100 meter te rijden ) gaan we naar binnen. We drinken nog wat fris en daarna zoeken we snel de masterbedroom op want ondanks de relaxte dag zijn we helemaal gaar….

Tot morgen !

Geplaatst in Geen categorie

A Day With Surprises…

We zijn weer vroeg wakker en ik heb niet zo’n beste nacht achter de rug. Ik heb namelijk al een aantal dagen last van mn rechterbovenarm en de pijn begint steeds erger te worden…

Als we naar buiten kijken hoost het nog steeds en overleggen wat nu te doen. We checken diverse weather-sites en ook kijken we op tv naar de weerberichten. Ze geven goed weer op voor de regio rond Fort Lauderdale en dat komt mooi uit want een bezoek aan die regio stond al op de planning voor deze shorttrip.

Schermafbeelding 2015-10-01 om 11.14.43

We checken tegen 09:30 uit en gaan op weg richting Fort Lauderdale en maken eerst nog even een ‘breakfast-stop’ bij een Denny’s

29-09 IMG_1128

29-09 IMG_1122

29-09 IMG_1123

29-09 IMG_1124

Na dit heerlijke ‘All American Breakfast’ vervolgen we onze weg en vlak voor het begin van de Alligator Alley komen we in een zware (onweersbui) terecht. Ondanks dat we stapvoets rijden is het zicht minimaal en nemen we even de eerstkomende afslag om daar even bij een gasstation de bui af te wachten. Nadat we hebben geparkeerd nemen we een frisje uit de koelbox en met de stoel achterover luisteren we naar lekkere muziek. Als het weer wat opklaart besluiten we weer verder te gaan. We staan toevallig bij het laatste tankstation voor Alligator Alley en aangezien er tot aan Fort Lauderdale geen mogelijkheid is om te tanken vullen we voor de zekerheid onze tank die nog 1/4 vol is. De benzine is hier overigens wel duur : $ 2,39 per Gallon…..

29-09 DSC_1327

Onderweg klaart het weer goed op en na een relaxte rit komen we aan bij onze bestemming, het Everglades Holiday Park. Dit park is in Nederland bekend van de serie Gator Boys , welke wordt uitgezonden op Animal Planet.

AP-GATORBOYSS3-gallery01

29-09 DSC_1416

We bezoeken eerst even het souvenier winkeltje en als we weer naar buiten gaan komen we ‘Gator Girl’ Ashley tegen. Ze vindt het ‘awesome’ dat wij fans zijn van de serie en hebben een reuze leuk gesprek over Florida en natuurlijk ook over de serie. Ze geeft ook aan dat zij straks de Gator-show doet en of we willen komen kijken. Natuurlijk doen we dat 😉

29-09 DSC_1331

We doen eerst de Airboat-ride ‘captain’ Chris verteld over het ontstaan van de Everglades en over de diverse diersoorten die hier voorkomen.

29-09 DSC_1332

Hoofddoel van de tocht is natuurlijk het spotten van Alligators en die zien we dan ook al gauw. Als we een stop maken komen er zelfs 2 gators naar de boot zwemmen. Ze liggen echt pal naast de boot en ik mag/kan hem zelfs gewoon aanraken, echt gaaf 🙂

29-09 DSC_1341

29-09 DSC_1344

29-09 DSC_1349

29-09 DSC_1350

29-09 DSC_1351

29-09 DSC_1348

We krijgen ook een uitleg over de Alligators en na zo’n 20 min scheuren we weer door over het uitgestrekte gebied.

29-09 DSC_1338

Ook zien we onderweg nog Leguanen die lekker relaxt in de bomen zitten, wat een mooie dieren zijn dat toch ook.

29-09 DSC_1367

29-09 DSC_1369

Als we weer terug zijn bij het vertrekpunt en van de Airboat afstappen krijgen we een leuke foto van ons samen uitgereikt 🙂

29-09 DSC_1409

We kunnen meteen door naar de Gator-Pit waar Ashley de wrestle-show gaat geven. Ze begint met ” Hi Petra, Hello Everybody  !! “. Voor de show moet ze eerst nog een gator uitzoeken, maar geen van de gators heeft er zin in, sommige kruipen zelfs weg. Uiteindelijk sleept ze er een uit de hoek vandaan, en dat duurt wel eventjes want de gator werkt niet echt mee. Uiteindelijk gaat het allemaal goedkomen en zien we een leuke show.

29-09 DSC_1377

29-09 DSC_1378

29-09 DSC_1388

29-09 DSC_1399

29-09 DSC_1400

Na de show kunnen we voor $5 op de foto te gaan met een Alligator, natuurlijk doe ik dat want zo kom ik ook eens op de blog in beeld 😉

29-09 DSC_1402
29-09 DSC_1412

We praten nog even na met Ashley en daarna nemen we afscheid van haar en gaat zij zich gereed maken voor de volgende show.

29-09 DSC_1414

 

29-09 DSC_1417

29-09 DSC_1418

Vanaf het Everglades Holiday Park is het een rechte weg ( 172 mijl ) naar huis. Tijdens de terugweg begin ik steeds meer last van mn arm te krijgen dus onderweg bij een Walmart halen we even een smeerseltje tegen spierpijn. Het spul blijkt later niet echt te werken, dat is dan weer jammer….

29-09 DSC_1422

Rond 18:30 zijn we weer in Davenport en gaan we eerst maar eten bij Crakcer Barrel, want hebben best trek na de lange rit.
29-09 IMG_1135

29-09 IMG_1137

Nadat we gegeten hebben rijden we door naar de CVS-Pharmacy waar een een Minute-Clinic zit. Helaas blijkt deze net gesloten te zijn dus dat is pech. We rijden door naar huis en vragen even bij buren Rick & Mandy naar een medical center waar zij al eens eerder zijn geweest en goede ervaringen mee hebben.

Rick stelt voor dat we naar de Florida Hospital in Celebration rijden want daar zullen zij mij vast kunnen helpen. Als we daar aankomen gaan we meteen naar Emergency en daar wordt ik meteen ingechekt. De dienstdoende arts onderzoekt mn bovenarm en voor de zekerheid krijg ik een X-ray en ook een Echo van mn arm, dit om uit te sluiten dat het geen bloedprop is. Uiteindelijk blijkt dit niet het geval te zijn en komt het er op neer dat ik een spieronsteking heb.

Ik krijg een medicatie toegediend en een recept voor pijnstillers welke ik bij Walmart of CVS kan kopen bij de apotheek. Bij het uitchecken moet ik wel even bellen met mn zorgverzekeraar want ze willen graag weten of ik goed verzekerd ben. De medewerkster van mn ziektekosten verzekering geeft aan dat ik volledig verzekerd ben en daarna handeld zij het met de ziekenhuis medewerkster verder af.

Wij kunnen weer terug naar de villa en als Rick & Mandy ons voor de deur afzetten is het inmiddels 01:30….

 

Geplaatst in Geen categorie

Cruising To The Beach

Vandaag zijn we wel heel vroeg uit de veren want we gaan een 2-daage trip doen. De bedoeling is dat we via Cape Coral naar Sanibel- en Captiva Island gaan en vervolgens een overnachting in Fort Myers Beach zodat we daar de sunset kunnen doen en de volgende dag zien we wel.

Om 07:00 gaan we op pad en na een klein uurtje rijden over Hwy 27 maken wij eerst even een ‘breakfast-stop’ bij Denny’s

28-09 IMG_1104

28-09 IMG_1101

28-09 IMG_1102

Je kan zeggen wat je wil van de ‘all american’ Denny’s, maar ze schenken daar zeker geen ” Haagsche Bakkies ” …. 😉

28-09 BAKKIE DENNYS

Nadat we heerlijk hebben ontbeten vervolgen we onze tocht en geniet van het typische Florida landschap waar we doorheen rijden. Ook op de weg is altijd wel wat te zien en vooral die huizen die ze per truck vervoeren is altijd weer een apart gezicht. Overigen rijden ze nou niet bepaald langzaam ermee…

28-09 IMG_1106

28-09 IMG_1109

Na 3 uurtjes relaxt ‘cruisen’ komen we via de TollBridge ( kosten $ 6 ) aan op Sanibel Island. We rijden eerst maar naar de Lighthouse om daar een korte rondwandeling te maken. We zien meteen al de nodige wildlife zoals o.a. een Osprey

 

28-09 DSC_1279

28-09 DSC_1280

We nemen een kijkje aan het water en op een kleine pier zijn een aantal vissers waarvan er een net even ‘the catch of the day’ aan de haak slaat. Een flinke van 37 inch en na het meten en maken van een foto wordt de vis weer teruggezet in het water.

28-09 DSC_1284

De Lighthouse op zich stelt niet echt veel voor, maar dit soort zaken is toch altijd wel een leuk object om te fotograferen.

28-09 DSC_1286

28-09 DSC_1292

28-09 DSC_1296

Daarna rijden we door naar Captiva Island en parkeren daar de auto voor een strandwandeling. De lucht is inmiddels flink aan het betrekken maar evengoed maken we een lekkere wandeling over het steeds smaller wordende strand…

28-09 DSC_1302

Na zo’n uurtje gelopen te hebben gaan we terug naar de auto en zetten koers naar Estero Island waar wij gaan overnachten in de Lighthouse Resorts Inn & SuitesAls we daar aankomen en ons melden bij de receptie en krijgen zowaar een upgrade naar een Business Room met een kitchenette.

28-09 resort

28-09 IMG_1111

28-09 IMG_1112

28-09 IMG_1113

28-09 IMG_1114

28-09 DSC_1307

Nadat we ons geinstalleeerd hebben gaan we lekker bijkomen op ons king-size bed. Tegen etenstijd maken we een kleine rondwandeling.

28-09 DSC_1313

28-09 DSC_1314

28-09 DSC_1316

Na een tijdje zijn we bij de pier en kijken meteen of we een leuke locatie zien voor de (eventuele) zonsondergang.

28-09 DSC_1309

28-9 DSC_1311

Tegen de tijd dat de zon onder gaat is het dus helemaal niet zo spectaculair als we gehoopt hadden, da’s jammer…. 🙁

28-09 DSC_1318

We wandelen weer terug en besluiten om, we hebben toch wel een lekker strandgevoel, te gaan eten bij een Grieks restaurantje.

28-09 DSC_1320

28-09 IMG_1115

28-09 IMG_1116

Na het Griekse diner wandelen we via een aantal winkeltjes weer terug naar onze kamer in her resort.

28-09 DSC_1324

28-09 DSC_1326

Terug op onze kamer gaan we eerst eventjes tv-kijken en doen nog een ‘bakkie’. Zo rond 20:00 begint het zo gigantisch te regenen en te onweren dat de straten blank komen te staan. Het wordt de rest van de avond dan ook niet meer droog….

We zijn best wel moe van onze trip van vandaag en het is dan ook net 22:00 als in Room 509 reeds het licht uit gaat….

Geplaatst in Geen categorie

A Little More Relaxing…

Na een zeer onrustige nacht sta ik pas om 08:00 op en voel mijzelf nou niet bepaald in topconditie. Ook Petra heeft door mij slecht geslapen dus besluiten we om vandaag niet al te grote dingen te ondernemen. Na het ontbijt en een ‘bakkie’ koffie kijken we even wat we gaan doen. Normaliter pakken we, zoals jullie wel weten, op een zondagmorgen graag even een wandeling door het zeer mondaine Celebration of langs Lake Eola in Orlando.

Voor vandaag besluiten we om een wandeling te maken door Shingle Creek Regional ParkHet is maar iets van 20 min. rijden en we hebben de afslag op de Hwy-192 naar dit park dan ook snel gevonden. Eenmaal in het park zien we dat het hier echt mooi is, en je hebt er totaal geen idee van dat het park pal naast een woonwijk en een grote Walmart ligt…

27-09 DSC_1243

27-09 DSC_1246

27-09 DSC_1247

27-09 DSC_1254

27-09 DSC_1258

27-09 DSC_1261

De trail voert ons ook naar Steffee Landing, hier kunnen liefhebbers een kano/kayak huren voor een tocht over Shingle Creek

27-09 DSC_1263

27-09 DSC_1264

27-09 DSC_1265

27-09 DSC_1271

Na een kleine anderhalf uur zijn we weer terug bij de auto. Ondanks de flesjes water die we onderweg gedronken hebben zijn we nog dorstig. Gelukkig zit er schuin aan de overkant van Shingle Creek Regional Park een Steak ’n Shake dus dat komt mooi uit.

27-09 IMG_1090

27-09 IMG_1097

27-09 IMG_1098

Petra probeert deze keer, om te kunnen vergelijken met de shake van Dairy Queen, de Strawberry Milkshake en die is volgens haar echt de topper. Dus nu weet ze zeker dat ze kan zeggen : ” Dairy Queen Eat Your Heart Out ! ”

27-09 IMG_1096

We rijden weer op ons gemak via de toeristische route terug naar Scrub Jay Way. Ondanks de wandeling en de verwennerij bij Steak ’n Shake voel ik me nog steeds niet helemaal top en besluit om me de rest van de middag lekker liggend op de bank door te brengen. Ondertussen kijk ik op tv een paar delen van ” In The Heat Of The Night ” welke speelt in de staat Missisippi en ook in het verleden in Nederland is uitgezonden. Een mooie serie in de sfeer van de Southern States.

Door onze flinke lunch van vanmiddag hebben we niet echt veel trek, dus besluiten we om als ‘dinner’ maar even de restjes op te maken. Woensdagmorgen zullen we de koelkast wel weer eventjes gaan aanvullen 😉

27-09 IMG_1100

De rest van de avond besteden wij aan het maken van dit reisverslag en de planning voor de komende 2 dagen. Hierover horen jullie later meer 😉

 

We’ll Keep In Touch !

Geplaatst in Geen categorie

Relax….

Tijdens onze morning-swim horen we het geluid van propaanbranders en als we naar boven kijken zien we een aantal hot-air balloons boven  onze wijk hangen. Altijd een gaaf gezicht en natuurlijk leuk om te fotograferen 🙂

26-09 DSC_1229

26-09 DSC_1235

Na ons ontbijt lopen we naar de buren om even bij te praten over onze belevenissen van gisteren. De buurtjes zijn van plan om vandaag een relaxdag bij de pool te houden en ook wij vinden dat eigenlijk wel een goed idee en zo brengen ook wij de rest van de ochtend en de middag door aan onze eigen pool.

26-09 DSC_1238

26-09 DSC_1239
26-09 IMG_1070

Zo rond 15:00 gaan we op weg naar Orlando Vineland Premium Outlets maar onderweg doen we eerst even een tankstop bij een Wawa. Terwijl ik de tank vul haalt Petra binnen weer een voorraadje Dollars uit de ATM en bij Wawa betaal je geen transactiekosten, dus dat is mooi meegenomen 😉

26-09 IMG_1073

26-09 IMG_1075

26-09 IMG_1076

Met een volle tank en een gevulde beurs vervolgen we onze weg. Na nog geen 5 minuten komen we terecht in zo’n heerlijke tropische stortbui, alleen vervelend dat je dan zo weinig ziet…

Even later is het weer droog en kunnen we weer vaart maken. Aangekomen bij de Premium hebben we ondanks de drukte snel een parking-spot en op ons gemak doen we daarna een rondje langs onze favoriete winkels.

26-09 IMG_1077

26-09 IMG_1079

We lopen hier een tijdje rond en daarna gaan we terug naar de auto en rijden we door naar Orlando International Premium Outlets. Hier zit namelijk een filiaal van Five Guys en we hebben namelijk reuze trek in ‘Hamburgers & Fries’.

26-09 FIVEGUY1

26-09 IMG_1083

26-09 IMG_1085

Na ons Five Guys-dinner rijden we eerst nog even over het drukke toeristische gedeelte van de International Drive alvoren weer via de I-4 huiswaarts te gaan.

26-09 IMG_1086

Weer terug op ons stekje op Scrub Jay Way gaan we de rest van de avond lekker bankhangen en houden dat tot bedtijd vol 😉

 

Tot morgen !

Geplaatst in Geen categorie

Bicycle Ride And A Tour Through Little Greece…

Als we opstaan is het, zoals gewoonlijk, nog donker en lezen eerst even de reacties op ons reisverslag en lezen natuurlijk ook de verslagen van onze mede Florida-fanaten die hier op dit moment zijn. Inmiddels is het aan het schemeren als Petra eventjes aan de voorkant van onze villa gaat kijken naar de lucht om te kijken hoe het weer zal gaan worden.

Ze loopt naar buiten en ziet op een lantaarnpaal schuin aan de overkant een Red-Shouldred Hawk zitten. Ze waarschuwt mij direct en ik ga proberen om deze mooie vogel te fotograferen. Het licht is bar slecht op dit tijdstip maar gelukkig fotografeer ik in RAW-formaat zodat ik naderhand de boel nog helemaal digitaal kan ‘bijpoetsen’.

25-09 DSC_1190

Na onze morning-swim & breakfast loop ik even naar de buren Rick & Mandy om te informeren over een fietstocht in Dunedin. Zij vinden dat een heel goed plan voor ons en we praten nog eventjes bij. Daarna ga ik terug naar one eigen stek waar Petra inmiddels op voorhand al de spullen voor de tocht heeft verzameld.

Rond 09:30 gaan we op weg, de I-4 is wederom prima te berijden met de ‘cruise’ op 70 Mph en het is even na 11:00 als we arriveren bij Dunedin Cyclery in, hoe kan het ook anders, Dunedin. We worden vriendelijk geholpen en onze fietsen worden helemaal naar ons afgesteld en even later gaan we op weg. Petra moet wel eventjes wennen aan het op- en afstappen want dit is toch heel wat anders dan de home-trainer op de sportschool…

25-09 DSC_1203

We rijden over de Pinellas Trail richting Tarpon Spings, wat zo’n 10 mijl verderop ligt. Niet gehinderd door langsrijdend verkeer peddelen we over het asfalt en hebben er toch flink de snelheid in. Zo af en toe doen we even een (foto)stop en drinken wat water want het is weer flink warm.

25-09 DSC_1197

25-09 DSC_1196

25-09 DSC_1195

Op onze route moeten we wel zo af en toe wel even een kruising oversteken en ook dat is allemaal prima geregeld hier…

25-09 DSC_1209

We zijn inmiddels al meer dan een uur onderweg als de lucht begint te betrekken en het ook zwaar begint te donderen.  We stappen af en overleggen wat nu te doen. Het begint ook zachtjes te spetteren dus besluiten we om te keren en weer richting Dunedin te gaan. Onze spieren zijn nu goed warm dus gaan we in een lekker hoog tempo terug en komen droog bij de bicycle-shop aan en leveren de bikes in. Ook zij zijn inmiddels druk bezig om alle bikes binnen te zetten ivm de naderende bui.

Het ziet er uiteindelijk naar uit dat de bui over zal drijven dus rijden we met de auto naar het praktisch om de hoek gelegen Weaver Park. We nemen onze koelbox mee naar een picknicktafel en gebruiken daar onze lunch terwijl we bijkomen van de tocht.

25-09 DSC_1204

25-09 DSC_1207

25-09 DSC_1208

We rijden door naar Tarpon Springs en als we daar aankomen laten we ‘onze’ Acadia voor de prijs van $ 3 achter op een parkeerterrein. De twee knikkebollende ‘parkeerwachters’ zijn zeker in de 80, dus de auto wordt ongetwijfeld streng bewaakt.

Het weer is hier aan het opklaren en daar ben ik wel heel blij om, want dan kan ik nog wat zonnige foto’s maken 🙂

25-09 DSC_1212

25-09 DSC_1216

25-09 DSC_1221

25-09 DSC_1222

25-09 DSC_1224

Ons dinner gebruiken we bij Hellashet is er lekker koel binnen en de ‘USA-sized’ Gyros-Platter smaakt echt super !!!

25-09 IMG_1052

25-09 IMG_1056

25-09 IMG_1058

25-09 IMG_1059

Als we later weer teruggaan naar de auto kunnen we maar amper lopen, zo vol zitten we maar het was dan ook zo lekker.

De twee oude Griekse baasjes hebben goed opgepast want ‘onze’ Acadia staat er nog. Ik heb haar al op afstand gestart en stappen we in een al aangenaam koele auto, eventjes “Thuis” selecteren in mn navigatie en daar gaan we weer. Onderweg op de I-75 komen we voor het eerst tijdens onze vakantie in een langzaam rijdende file terecht. Het is hier in de spits altijd dringen is onze jarenlange ervaring omdat het verkeer dan samenkomt met de I-4 bij Tampa. Als we eenmaal op de I-4 zijn aangekomen rijdt het ook nog stapvoets maar na een tijdje gaat het toch wel vlotten en kan de ‘cruise’ weer op 70 Mph 🙂

Ter hoogte van de afslag naar Hwy-27 hangt er een donkere lucht en even later rijden we stapvoets door een subtropische rege- en onweersbui, het zicht is zeer slecht.

25-09 IMG_1066
Als we de oprit oprijden regent het nog steeds flink dus sprinten we van de auto ons huis in. We nemen eerst maar een ‘bakkie’ en als het op een gegeven moment droog is ( en niet meer onweert ) nemen we nog even een duik in de pool en daarna ook nog even in de jacuzzi. De rest van de avond brengen we lekker binnen op de bank door, buiten is het door de hoge luchtvochtigheid niet echt fijn vertoeven. Tegen 24:00 gaat bij ons het licht uit, nu maar hopen dat we morgen zonder spierpijn wakker worden….

 

Tot de volgende update !

Geplaatst in Geen categorie

A Relaxed Walk Through Disney Springs…

Vandaag brengen wij een bezoek aan DownTown Disney, overigens is de officiële naam met ingang van vandaag Disney Springs.

De rit er naar toe verloopt vlotjes en dankzij de nieuwe mega-parkeergarage hebben we snel een parkeerplek. We beginnen met een wandeling door West Side, het uitgaansgedeelte van ( ik moet nog even wennen aan de nieuw naam ) Disney Springs.

24-09 DSC_1070

24-09 DSC_1074

24-09 DSC_1077

24-09 DSC_1078

We lopen hier een tijdje rond en besluiten om, het is eigenlijk te warm om te lopen, eens een keer de watertaxi te nemen naar MarketPlace, Wij hebben dat in al die jaren nog nooit gedaan en zo kunnen we het geheel ook eens vanaf het water bekijken.

24-09 DSC_1083

24-09 DSC_1084

24-09 DSC_1085

Aangekomen bij MarketPlace gaan we van boord en ook hier doen we een ronde langs en door de diverse winkels….

24-09 DSC_1103

24-09 DSC_1105

24-09 DSC_1115

24-09 DSC_1116

Vanzelfsprekend gaan we even bij Ghirardelli naar binnen, we kopen natuurlijk niets maar gaan voor het gratis chocolaatje 😉

24-09 DSC_1112

24-09 DSC_1125

Bij The Boathouse  bewonderen we nog even de Amphicars, wat zijn dat toch geweldig leuke en aparte ‘autootjes’ 🙂

24-09 DSC_1127

24-09 DSC_1132

24-09 DSC_1135

24-09 DSC_1139

Alvorens we teruggaan naar de auto koelen we eerst even af bij Starbucks met een overheerlijke Strawberry Frappucino

24-09 SB1

24-09 SB2

Opgefrist rijden we weer terug naar Davenport en maken eerst nog even een dagelijkse boodschappenstop bij de Publix

24-09 IMG_1037

24-09 IMG_1039

De rest van de middag brengen we zwemmend en luierend door onder het bekende motto van onze buren : “Life Is Good”

Vreemd genoeg krijgen we daar best lekkere trek van en zo rijden wij aan het einde van de middag naar Olive Garden

24-09 IMG_1041

Sinds kort zijn de menukaarten overigens vervangen door een soort van tablets. Hiermee kun je o.a. bestellingen doen en ook een waiter/waitress oproepen.

24-09 IMG_1045

24-09 IMG_1048

24-09 IMG_1049

24-09 IMG_1050

Voldaan van het overheerlijke diner rijden wij weer terug naar Scrub Jay Way en daar checkt Petra eerst even de mailbox

24-09 DSC_1185

We nemen eerst een Klondike-ijsje en daarna gaat Petra een ‘bakkie’ zetten, ondertussen doe ik mn rondje rond het meer..

24-09 DSC_1164

24-09 DSC_1171

We vinden het erg benauwd buiten en hebben er ook een beetje last van, zodoende brengen wij de rest van de avond door in de koelte van de huiskamer. Eerst lezen we de verslagen van mede Florida-gangers en bekijken ook diverse nieuws-sites. Daarna maak ik deze aflevering van het reisverslag en jullie hebben inmiddels hierboven kunnen lezen en zien dat we er een relaxed dagje van gemaakt hebben. Morgen gaan we er weer wat actiever tegenaan 😉

 

Groetjes vanaf Scrub Jay Way in Davenport & tot morgen!

Geplaatst in Geen categorie

Walking With Raccoons….

De weersvoorspelling voor zowel de East- als de Westcoast van Florida is voor vandaag niet zo best, en dat geldt ook voor de regio ten Noorden van Orlando. En dat is jammer want we hadden nu net het plan voor vandaag om weer een dagje richting Westcoast ( Tarpon Springs ) te gaan maar dat gaat het dus niet worden.

Voor Central Florida, vooral ten zuiden van Orlando, zijn de berichten wel goed dus ga ik op zoek naar een alternatief. We willen wel weer een stuk natuur gaan bekijken dus ga op zoek naar een StatePark wat niet op een al te grote afstand ligt. Uiteindelijk zie ik een StatePark welke op slechts 30 min rijden ligt dus dat gaat onze bestemming worden van vandaag.

De rit over de I-4 en TollRoad-570 verloopt vlotjes en met een halfuurtje arriveren wij bij Circle B Bar Reserve

23-09 roadmap

We parkeren de auto, pakken onze spullen, spuiten ons nog even goed in met Deet en beginnen aan onze nature-walk.

23-09 DSC_1002

23-09 DSC_1003

Al vrij snel spot Petra een baby-Alligator vlak langs het pad en even verderop komen we langs een volwassen exemplaar..

23-09 DSC_1007

23-09 DSC_1012

Ondertussen lopen we op een open stuk, het is wel bloedje heet hier maar het wijdse uitzicht is echt supermooi…

23-09 DSC_1010

23-09 DSC_1016

23-09 DSC_1013

Na een tijdje lopen we gelukkig weer in de schaduw van grote Cypres-bomen en ook hier spotten we een aantal Alligators

23-09 DSC_1018

23-09 DSC_1020

23-09 DSC_1025

We komen aan bij een meer en daar zien we vele soorten vogels, ook wat dat betreft is het hier een paradijs voor liefhebbers…

23-09 DSC_1029

23-09 DSC_1030

23-09 DSC_1032

Terwijl ik bezig ben met fotograferen hoor ik Petra fluisteren en ze wijst naar het pad. Ik kijk om en zie even verderop een Raccoon met drie jongen. Behoedzaam komen wij dichterbij en ze zijn totaal niet bang uitgevallen. Langzaam lopen zij over het pad en wij lopen met hun mee en op een gegeven moment zijn ze op nog geen 3 meter van ons af. Petra heeft gewoon kippevel…

23-09 DSC_1047

23-09 DSC_1048

23-09 DSC_1060

23-09 DSC_1068

Na een tijdje keren Ma Raccoon & Kids weer om, wij kijken ze nog eventjes na en vervolgen onze wandeling terug naar de auto. Jongens, wat is dit gaaf om mee te maken, onze dag kan echt niet meer stuk 🙂

Als de auto eenmaal in zicht komt start ik hem alvast op afstand met de remote zodat we gelijk in een koele auto kunnen stappen. We nemen wat blikjes fris voorin, want uiteraard hebben we de koelbox mee, en rijden weer richting huis want we hebben reuze zin om te zwemmen. Voor de verandering zet ik de GARMIN even een keer op tolwegen vermijden, eens kijken wat we dan onderweg zien. Nou ik kan jullie zeggen, ik heb nooit geweten dat Central Florida zo veel van die trieste industrie terreinen heeft….

Weer op Scrub Jay Way aangekomen laden we de auto uit en even later liggen we in de pool, zo lekker !!!

Tijdens onze zwempartij overleggen we wat en waar we graag willen eten en zijn we het erover eens dat we vandaag maar eens bij Bahama Breeze gaan.

23-09 IMG_1026

23-09 IMG_1018

23-09 IMG_1020

23-09 IMG_1022

De Coconut Shrimps en de Paella smaken ons weer prima en ook worden we goed voorzien van (fris)drank refills.

Onderweg naar huis zien we dat de lucht mooi begint te kleuren, dus maken we een stop bij de open vlakte die naast de Publix Supermarket ligt. Ik kom hier tijdens de vakantie(s) wel vaker en het is zo’n mooie lokatie voor sunset-fotografie 🙂

23-09 DSCN6079

23-09 DSCN6087

23-09 DSCN6095

Als we wat later thuis aan de koffie zitten wordt er aangebeld. Het zijn Rick & Mandy en zij vragen of mijn ‘aanbod’ om gebruik te maken van de jacuzzi nog geldig is. En dat is ‘ie natuurlijk en zo zitten wij een klein halfuurtje lekker in de jacuzzi onder het genot van een drankje bij te praten over wat we vandaag beleefd hebben.

Zij maken het niet al te laat en nadat we ze uitgezwaaid hebben gaan we nog even lekker bankhangen. Petra zoekt op een gegeven moment de masterbedroom op en ik begin aan deze editie van het reisverslag….

 

Geplaatst in Geen categorie

Very Hot & Very Cold…

Ook vandaag starten we relaxed. Na het ontbijt rommelen nog wat, doen een rondje benedenverdieping met stofzuiger en vloermop, dat frist altijd lekker op.  In de loop van de ochtend rijden we naar Seaworld en weer is het niet druk onderweg.

Als we ons plekje in Shamu Stadium hebben gevonden sturen we even een berichtje naar Sjon & Bianca die vandaag ook in het park zijn. Even later voegen Sjon & Bianca zich bij ons, vergezeld van dochter Romy en vriendin Patricia en gezamenlijk genieten we van One Ocean.

22-09 DSC_0841

22-09 DSC_0842

22-09 DSC_0876

22-09 DSC_0879

22-09 DSC_0887

Na One Ocean lopen we naar de show Pet’s Ahoy en als we daar aankomen kunnen we nog net binnen alvorens de deuren dichtgaan. Binnen is het heerlijk koel en ook hebben we een mooie plek. De show is echt hilarisch vandaag om dat het merendeel van de dieren zijn/haar kunstje in eerste instantie niet wil doen. Uiteindelijk gaat het allemaal lukken en hebben we een hele leuke show gezien.

22-09 DSC_0923

22-09 DSC_0938

22-09 DSC_0935

We vervolgen onze ronde door Seaworld en gaan richting Antartica. Dit gedeelte is nu ongeveer een klein jaartje geopend, en aangezien wij het nog niet gezien hebben gaan we dat nu maar eens doen. De wachttijd is 20 min dis dat is redelijk te doen. Uiteindelijk gaat het best snel en kunnen we naar binnen…

22-09 DSC_0946

22-09 DSC_0976

We maken eerst een ritje in een karretje en daarna komen we aan bij de Pinguins. De nieuwe setting is echt prachtig maar ook erg frisjes, het is hier namelijk 0 graden Celsius en daar sta je dan mooi in je korte broek en t-shirt….

22-09 DSC_0949

22-09 DSC_0955

22-09 DSC_0959

22-09 DSC_0963

22-09 DSC_0964

22-09 DSC_0966

Als we weer buiten komen valt de warmte echt als een dikke deken op ons en dan merk je pas hoe warm het nu in Florida is. We lopen nog even langs Pacific Point en via de Dolphin Nursery gaan we weer naar de uitgang.

Petra wil naar de Walmart aan de Hwy-27 en onderweg stoppen we bij een Starbucks voor een lekkere Strawberry Frappucino

22-09 IMG_0996

22-09 IMG_1001

Als we naar een tijdje de Walmart uitkomen beginnen we toch wel trek te krijgen, want we hebben niet gelunchd vandaag. Het is net na vieren dus rijden we naar de nabij gelegen Texas Roadhouse en omdat we vroeg zijn kunnen we gebruik maken van de Early Bird Dinner aanbieding.

22-09 IMG_1007

22-09 IMG_1008

22-09 DSCN6071

22-09 DSCN6072

Weer thuis aangekomen gaan we eerst lekker luieren aan de pool en natuurlijk wordt er ook een duik genomen. Als de schemering invalt doe ik nog even een rondje langs het meer en geniet van de mooie lucht…

22-09 DSC_0999

22-09 DSC_0990

22-09 DSC_0998

 

Groetjes vanuit een warm Davenport.

Geplaatst in Geen categorie

Three Trips On One Day…

Het lekkere relax dagje van gisteren heeft ons goed gedaan en voelen ons in topconditie. Om 09:00 gaan we op weg naar Busch Gardens in Tampa. Ook vandaag is het vrij rustig op de I-4 en kunnen we het gehele stuk op ‘cruise’ afleggen. De rit verloopt vlotjes en als we aankomen bij de parking van Busch Gardens twijfelen we om een upgrade naar Preferred Parking te nemen want die is hier wel $11. We besluiten om dit niet te doen en nemen de gok of we redelijk vooraan kunnen staan. En inderdaad, op het parkeerterrein worden we netjes begeleid en krijgen een parkeerplek vlakbij de instaphalte van het trammetje aangewezen….

21-09 DSC_0739
Eenmaal in het park nemen we eerst even een ‘bakkie’ en dan beginnen we op ons gemak aan de rondwandeling.

21-09 DSC_0645

Bij het Animal Care Center raken we aan de praat met een verzorger die met een Python-soort staat welke we mogen aanraken. Het is overigens voor ons beide de eerste keer dat wij een slang aanraken, heel stoer van Petra dat zij dat ook gedaan heeft.

21-09 DSC_0661

De Stokstaartjes zijn ook altijd zo grappig, ze zijn zo lekker druk en er staan er altijd wel en paar de omgeving te checken…

21-09 DSC_0683

We komen bij de Olifanten waar het net voedertijd is, twee Olifanten die samen hun meal ‘sharen’, hoe leuk is dat !

21-09 DSC_0694

Natuurlijk gaan we ook kijken bij de tijgers en we hebben geluk, ook de prachtige witte tijgers worden net gevoerd…

21-09 DSC_0700

21-09 DSC_0715

21-09 DSC_0732

Aan het einde van onze rondwandeling gaan we naar de Wallby’s. Normaliter voeren wij die altijd, maar we zien dat ze allemaal weinig puf hebben dus het voeren slaan we maar over…

22-09 DSC_0733

We gaan weer richting uitgang en als we even later in de auto zitten nemen we eerst wat fris uit de koelbox. Daarna rijden we naar St Petersburg om daar een wandeling te maken door het Northshore Park. Ik ben daar vorig jaar met de Segway-tour geweest maar toen is Petra niet meegeweest en ik wil haar graag nog even het park en het uitzicht over het water laten zien…

21-09 DSC_0741

21-09 DSC_0745

21-09 DSC_0751

21-09 DSC_0749

21-09 IMG_0985

We lopen hier een kleine 2 uur rond en daarna zetten we koers naar Clearwater Beach waar wij een afspraak hebben met Rick & Mandy om daar de sunset te gaan fotograferen. Na een klein halfuurtje komen we daar aan en parkeren onze auto aan het strand.

We zijn ruim op tijd dus gaan we eerst maar ergens eten, onze keuze valt op uiteindelijk op de ‘famous’ Hooters 😉

21-09 IMG_0987

21-09 IMG_0988

De Fish & Chips smaken prima en zoveel refills frisdrank als we hier krijgen hebben we nog nooit ergens gehad. Bomvol van het eten en de frisdrank kuieren we op ons gemak naar Pier 60. Tijdens het wachten vermaken we ons prima want het uitzicht op het strand is prachtig en ondertussen maak ik wat sfeerfoto’s met mn iPhone…

21-09 IMG_0993

21-09 DSC_0775

Het duurt niet lang alvorens Rick & Mandy arriveren en gaan we meteen het strand op, heerlijk met de blote voetjes in het zand.  We vinden al gauw een mooie spot en wachten de zonsondergang af, helaas valt deze tegen dus ga ik onder deskundige leiding van Rick maar lekker experimenteren met onze camerasettings, ook echt leuk om eens te doen 🙂

21-09 DSC_0796

21-09 DSC_0805

21-09 DSC_0809

21-09 DSC_0823

21-09 DSC_0836

Tegen 20:45 verlaten we het strand, het is inmiddels al lang donker. We praten nog even na en daarna nemen we met een ” Tot morgen lieverds” afscheid. We laden de spullen in de auto en gaan weer richting Davenport. Onderweg luisteren we naar lekkere muziek en dit allemaal onder het genot van een blikje fris uit de koelbox. Het is nog steeds lekker rustig op de snelwegen en ik kan dan ook bijna de hele terugrit op cruise-control rijden, zo relaxed 🙂

Bij vetrek gaf de GARMIN aan dat we om 22:08 op de bestemming zouden arriveren en dat klopt ook: om exact 22:08 staan we weer op de oprit van onze villa. Het was weer een mooie, maar ook vermoeidende dag !!

 

Sorry for the delay & ‘tll the next episode !
 

Geplaatst in Geen categorie

Just A Lazy Sunday….

Vandaag besluiten we rustig aan te doen, niets moet en alles mag. Er moet natuurlijk wel ontbeten worden, dus rijden we even snel naar de Publix voor o.a. een verse fruitsalade, toastbrood en de zondag-editie van de Orlando Sentinel

20-09 IMG_0971

Na het ontbijt gaan we in de relax-stand en regelmatig nemen we een dip in de pool en werken we aan ons kleurtje…

20-09 IMG_1038

Het is erg warm vandaag en zelfs onder de lanai loopt de temperatuur op tot zo’n 31 graden. Terwijl Petra de reclamefolders doorneemt ga ik aan de update van het reisverslag beginnen. Dat zit niet echt mee, er zijn blijkbaar wederom problemen bij de host want het uploaden van de foto’s wil niet erg lukken. Ook met mn MacBook wil het niet echt vlotten, deze wordt zo heet tijdens het bewerken van de foto’s dat ik besluit om deze maar even een tijdje uit te zetten om schade te voorkomen…

20-09 TEMP

Het is nu overigens Love-Bug Season en de voorkant van onze Acadia ziet er na de rit van gisteren uit als een Dalmatiër en aan het interieur is goed te zien dat we gisteren op het strand zijn geweest. Ik heb een ‘allergie’ voor vuile auto’s dus ga even met een spons aan de slag en met een kleine 15 min is er geen geplette Love-Bug meer te bekennen…

20-09 IMG_0975

Van dit klusje heb ik het flink warm gekregen dus neem weer gauw een duik in de pool, waar inmiddels Petra ook al weer ronddobbert. Na een tijdje gezwommen te hebben zoeken we binnen de koelte van de huiskamer op. Ik doe een nieuwe poging om het reisverslag te uploaden en dat lukt zowaar dus de volgers kunnen weer tevreden zijn 😉

Aan het einde van de middag rijden we naar  Orlando International Premium Outlets en maken onderweg eerst even een tankstop want de board computer begint te piepen dat de benzinevoorraad minimaal is. Er gaat 17,5 Gallon in en is de tank voor $ 35 weer helemaal vol, de benzineprijs is overigens $ 1,99 per Gallon op dit moment.

20-09 IMG_0976

We arriveren bij de Outlets en gaan eerst maar naar de foodcourt voor de overheerlijke Orange- & Bourbon Chicken

20-09 IMG_0978

20-09 IMG_0980

Na ons ‘diner’ doen we op ons gemak, want het is nog steeds erg warm, een rondje langs de winkels. We kijken o.a. bij Skechers , Kipling , Tommy Hilfiger en bij GAP lijkt het wel een veldslag, zo druk en zo rommelig, niet normaal….

20-09 IMG_0981

We houden het vrij snel voor gezien en rijden terug naar Davenport en maak ik nog even een korte foto-wandeling door de wijk.

20-09 DSC_0617

20-09 DSC_0618

Natuurlijk pak ik de sunset even mee, deze keer eens bij het meer wat langs de spoorlijn ligt, ook een leuke locatie

20-09 DSC_0606

20-09 DSC_0607

20-09 DSC_0615

Als ik Scrub Jay Way inloop kom ik Rick & Mandy tegen, ook zij maken een korte avondwandeling. We spreken even de dag door en vertellen elkaar wat de plannen zijn voor de volgende dag. Die blijken toch wel een raakvlak te hebben dus gaan we elkaar morgen ongetwijfeld ergens tegenkomen. Maar waar, dat is voor de lezers nog even een raadsel…. 😉

We nemen weer een duik in de pool en uiteraard ook nog een tijdje in de hottub en langzamerhand is deze heerlijke dag ten einde…..

 

Groetjes & Tot Morgen !
 

Geplaatst in Geen categorie

St Augustine In The Rain….

Vandaag gaan we een dag met Rick & Mandy op stap. Zo tegen 08:30 staan we bij hun voor de deur en nadat we de koelboxen etc. hebben ingeladen gaan we op pad. Ons doel voor vandaag is St Augustine, gelegen aan de Florida Eastcoast.

De rit er naar toe is relaxed en zoals gebruikelijk in Florida is er onderweg altijd wel wat te zien, al waren het alleen al die drukke reclame borden…
19-09 DSC_0438
19-09 DSC_0440

19-09 DSC_0441

Aangekomen in St Augustine laten we ‘onze ‘ GMC achter in een parkeergarage en wandelen door de straatjes richting het fort.

19-09 DSC_0450

19-09 DSC_0451

19-09 DSC_0453

Samen met Rick, de dames zoeken buiten het fort een bankje om gezellig te keuvelen, bezoek ik het fort en we treffen het want er wordt zo een demonstratie gegeven met een van de kanonnen. De demonstratie op zich stelt niet zo heel veel voor, er wordt ook namelijk maar 1 schot gelost. Zo’n kanon geeft overigens een flinke klap, ik heb Rick nog nooit zo hoog zien springen….

19-09 DSC_0463

19-09 DSC_0469

19-09 DSC_0480

We vervolgen onze wandeling door St Augustine en gaan richting de, overigens mooie, brug waar een ‘oud’ galjoen ligt. Als we bijna bij de brug zijn begin het te regenen en zoeken we een plek om te schuilen. Die vinden we gelukkig heel gauw en terwijl wij daar staan gaat het steeds harder en harder regenen en op een gegeven moment staan zelfs de straten helemaal blank….

19-09 a FullSizeRender

19-09 FullSizeRender

19-09 DSC_0488

Als de regen minder begint te worden besluiten we om aan de overkant eerst maar te gaan lunchen bij O.C. White’s

19-09 oc white

Het blijkt een prima restaurant te zijn en ook de lunch is niet verkeerd, dit is echt een aanrader als je hier ooit eens komt.

Na de lunch is het inmiddels droog geworden en maken we een wandeling langs de diverse oude gebouwen in St Augustine.

19-09 DSC_0494

19-09 DSC_0495

19-09 DSC_0498

19-09 DSC_0508

19-09 DSC_0510

19-09 DSC_0516

19-09 DSC_0523

Zo langzamerhand lopen we weer terug naar het centrum met de grappige winkelstraat en zn leuke fotomomenten. Ook komen wij Florida- en Disneyfanaten Ruwin & Gerrie tegen, die hebben we al een tijdje niet meer gezien dus praten even lekker bij.

19-09 DSC_0532

19-09 DSC_0533

19-09 DSC_0535

19-09 DSC_0539

19-09 DSC_0537

Weer terug bij de auto drinken we eerst nog wat fris uit de meegenomen koelbox en daarna rijden we naar het nabijgelegen Anastacia State Park. Heerlijk om hier over het strand te lopen en even lekekr uit te waaien. Ondanks de wind is het best warm op het strand maar dat mag de pret niet drukken…

19-09 DSC_0555

19-09 DSC_0559

19-09 DSC_0566

19-09 DSC_0581

We lopen een klein uurtje over het strand en als we weer bij de auto zijn besluiten we om nog even te gaan kijken bij het St Augustine Lighthouse & MuseumDaar aangekomen blijkt het niet echt veel voor te stellen maar het is wel een leuk foto-obect.

19-09 DSC_0594

We stappen weer in de auto en stellen de GARMIN op huis in. Onderweg maken we nog een dinner-stop bij een Cracker Barrel want we hebben inmiddels best wel weer trek. Ook bij dit filiaal is het diner weer van grote klasse !

19-09 IMG_0969

19-09 DSCN6062

19-09 DSCN6063

19-09 DSCN6064

19-09 DSCN6065

Voldaan ‘rollen’ we de auto weer in en vervolgen we onze rit huiswaarts. Dankzij de playlist op de iPhone van Mandy hebben we goede muziek aan boord en al zingend zijn we om 21:45 weer terug op Scrub Jay Way in Davenport.

We zijn best wel moe van deze dag en ik besluit dan ook om het reisverslag pas morgenochtend te doen, en na een rondje badkamer gaat het licht al snel uit op nummer 573….

 

‘Till the next episode !

Geplaatst in Geen categorie

At Ease….

De afgelopen nacht hebben we niet zo best (onrustig) geslapen, heel vervelend maar het zij zo. Daardoor is Petra er al vroeg uit en terwijl zij aan de strijk gaat, moet zo af en toe ook eens gebeuren, probeer ik nog wat te slapen. Zo rond 08:00 sta ik ook op en gaan we eerst maar even zwemmen en daarna doen we buiten ons ontbijtje. Na het ontbijt besluiten we om de rest van de dag rustig aan te doen, dit omdat niet al te best geslapen hebben en ook omdat we morgen een lange dag voor de boeg hebben…

Tussen de bedrijven door Facetimen we ook nog even met Kim en Heleen, die inmiddels aan de USA-Westcoast verblijven.

Aan het begin van de middag begint het toch weer te kriebelen en rijden we voor wat boodschapjes naar de Walmart. Diegene die er al eens geweest zijn begrijpen wel dat je hier niet in no-time weer buiten staat. En zo gaat het ook iedere keer weer bij ons want het blijft nog steeds een hele leuke superwinkel.

18-09 IMG_0693

Tegenwoordig hebben ze de Iced Coffee van Starbucks in 1,5 liter flessen, en uiteraard verkrijgbaar in diverse smaken…

18-09 IMG_0930

18-09 IMG_0931

En ook de sortering wearable Disney-merchandise, typerend voor de Walmart’s in de Orlando-area, is hier altijd enorm…

18-09 IMG_0932

Na een klein uurtje in de “Wallie” te hebben rondgelopen gaan we onze aankopen afrekenen en doen meteen een CashBack.

We hebben eigenlijk wel trek in een milkshake en besluiten om deze te gaan gebruiken bij  Steak ’n Shake welke hier schuin tegenover de Walmart zit. Overigens zijn wij nog nooit bij een Steak ’n Shake geweest, maar hebben er goede verhalen over gehoord. Petra neemt de milkshake ” M&M ” en ik neem de ” Birthday Cake ” voor bij de Mini Steakburger “Shooter” & Fries.

18-09 IMG_0933

18-09 IMG_0935

18-09 IMG_0936

18-09 IMG_0938

18-09 IMG_0942

18-09 IMG_0945

We moeten eerlijk zeggen, de hamburgers zijn goed en wat de milkshakes betreft, deze smaakt toch beter/lekkerder dan die van Dairy Queen. Alvorens wij ons oordeel ” DQ, Eat Your Heart Out ” geven, gaan we binnenkort nog even de Strawberry-shake proberen. Overigens zijn de shakes van Steak ’n Shake als #1 uit de Zagat Survey gekomen, en dat is niet niks….

Als we gaan afrekenen blijkt dat we maar $14 dollar kwijt zijn, dat is toch echt geen geld voor een USA-style lunch 🙂

18-09 IMG_0949

Op ons gemak rijden we binnendoor weer terug naar ons stekje op Sandy Ridge. Onderweg is altijd wel een leuke stoere ‘muscle-car’ te zien, een typisch Amerikaans verschijnsel dat we gelukkig tegenwoordig ook meer in Nederland zien…

18-09 IMG_0953

Weer thuis gaan we relaxen bij de pool en zo af en toe vallen we in slaap en dat blijft zo tot dinner-time. Weer redelijk opgekikkerd overleggen we waar te gaan eten vanavond, uiteindelijk valt de keuze op Denny’s met hun ” Moon Over My Hammy’s ”

18-09 IMG_0955

18-09 IMG_0954

Als we weer thuis zijn doen we eerst even een ‘bakkie’ en daarna maak ik nog even een foto-wandeling rond het meertje want de lucht kleurt weer prachtig 🙂

18-09 DSC_0433

18-09 DSC_0430
18-09 DSC_0437

Als ik weer terug ben bij de villa ligt Petra inmiddels in de pool en dat lijkt mij ook wel een goed plan. Daarna lezen we het laatste nieuws in Nederland en checken we de Socal Media, en om 23:30 gaat het licht uit….

Have a good one !!!

 

Geplaatst in Geen categorie

Exploring Some Nature…

We zijn er weer vroeg bij vandaag en na het ontbijt bekijken we wat te gaan doen vandaag. Na het raadplegen van diverse weather-charts zien we dat het boven Orlando tot het einde van de middag droog zal blijven dus gaan we op zoek of er in die richting eventueel een aantal state-parks zijn.

Na een korte zoektocht op internet zien we inderdaad een aantal state-parks in die regio en onze keuze valt op Alexander Springs Wilderness , welke is gelegen in het Ocala National Forest.

We vullen onze koelbox en daarna gaan we op weg. De route verloopt grotendeels over de TollRoad 429 en is een leuke weg om te rijden. Dit is overigens ook de weg naar Kelly Park.

17-09 ROUTE

Na zo’n anderhalf uur ‘cruisen’ arriveren wij bij Alexander Springs in Altoona en na betaling van $11 parkeren we de auto.

17-09 DSC_0346

Vanaf de parkeerplaats kunnen we meteen een trail volgen dus gaan we op pad. Het is erg broerig hier en ook de luchtvochtigheid is zeer hoog. Al wandelend zie we dat er hier een hele mooie soort mos groeit, wij hebben dit soort nog nooit eerder gezien.

17-09 DSC_0347

17-09 DSC_0365

We gaan verder het bos in en blijkbaar is hier al dagen niemand geweest getuige de vele spinnenwebben die over het pad hangen.

17-09 DSC_0350

17-09 DSC_0354

Op een gegeven moment hangen er zoveel spinnenwebben over het pad dat we besluiten om maar rechtsomkeer en terug richting parkeerterrein te gaan. Weer aangekomen bij de auto nemen we eerst wat te drinken uit de koelbox en daarna rijden we verder naar de spring.

Als we de auto geparkeerd hebben lopen we eerst even naar de spring om wat rond te kijken en daarna gaan we, na eerst even een waarschuwingsbordje te hebben gelezen. een wandeling maken over de boardwalk.

17-09 DSC_0379

17-09 DSC_0377

Wij hebben inmiddels al heel wat wandelingen over boardwalk’s gemaakt maar deze is toch wel heel erg mooi, en ook heel erg lang….

17-09 DSC_0387

17-09 DSC_0396

17-09 DSC_0398

DSC_0416

17-09 DSC_0423

17-09 DSC_0403

17-09 DSC_0405

Weer terug bij ons beginpunt kijken we nog even rond bij de spring en daarna lopen we terug naar de auto…

17-09 DSC_0425

DSC_0372

17-09 DSC_0427

Op de terug weg maken we een stop bij de Lake Square Mall in Leesburg. Het is daar een stille bedoening en het lijkt wel of wij een van de weinige bezoekers zijn. Ze hebben daar overigens wel een leuke fris aandoende foodcourt en ook kun je er danslessen nemen, iets wat ik nog niet eerder in een Amerikaanse mall heb gezien….

17-09 IMG_0925

17-09 IMG_0924

… ook lassen we nog even een tankstop in, onze 2e keer al deze week, en voor $36 kunnen we wel weer een eindje 😉

17-09 IMG_0928

Eenmaal weer terug in Davenport maken we een stop bij de CVS en aangezien we geen zin hebben om vanavond de deur uit te gaan nemen we bij Publix een warme maaltijd mee. Ook zien we dat Publix tegenwoordig ook al speculaas verkoopt.

17-09 IMG_0929

Zodra we thuis zijn laden we onze spullen ui en nemen we daarna  meteen een duik in de pool, het water is heerlijk !!

Ons dinner gebruiken we onder de lanai, de Chicken & Potato-Fries en ook de Klondike’s smaken weer ouderwets lekker 🙂

17-09 DSCN6053

17-09 DSCN6054

17-09 DSCN6055

17-09 DSCN6056

Na het eten doen we nog een ‘bakkie’ en daarna gaan we weer in de pool en natuurlijk ook in de jacuzzi. Zo rond 22:00 komen we daar uit en doen nog even een overleg voor een gezamenlijke activiteit via Facetime met onze buren. Daarna wil ik aan mn blog beginnen maar de man met de hamer slaat al vrij snel genadeloos toe, ik besluit dan ook om mn blog morgen verder af te maken…..

Groetjes vanuit een broeierig Davenport !

Geplaatst in Geen categorie

A Apple Day…

Omdat de weersvoorspelling nogal onbestendig is besluiten wij om vandaag een bezoek aan de Florida Mall te gaan brengen. We rijden om 10:00 weg van Sandy Ridge en als we eenmaal op de I-4 zitten is het wederom zeer rustig op de weg en ook op de 528 zit de vaart er goed in. Op het laatste stukje South Orange Blossom Trail is het wel druk maar het blijft rijden.

Eenmaal aangekomen bij de Florida Mall parkeren we de auto, zoals gewoonlijk, dichtbij de hoofdingang van Macy’s

16-09 IMG_0836

Alvorens we aan ons rondje mall gaan beginnen doen we uiteraard eerst even een morning-coffee bij Starbucks 😉

16-09 IMG_0824

16-09 IMG_0826-2

Na ons ‘bakkie’ lopen we eerst naar Lenscrafters om even mn brilmontuur bij te laten stellen. Als we daar binnenkomen worden we meteen herkend door Janice en krijgen we beide een ‘big hug’. Ze is blij ons weer te zien en terwijl mn montuur weer netjes gesteld wordt praten we gezellig even bij.

Ons volgende doel is natuurlijk de Apple Store want we zijn echt reuze benieuwd naar de nieuwe iPhone 6S

16-09 IMG_0828

Ook de nieuwe MacBook Air is wel heel erg mooi, Petra is meteen verliefd op de champagne-kleurige uitvoering….

16-09 IMG_0831

Op ons gemak wandelen we al window-shoppend langs de vele winkels die er in deze mega mall te vinden zijn…

16-09 IMG_0833

16-09 IMG_0835

Als we weer bij Macy’s , ons startpunt, zijn aangekomen gaan we weer naar de auto. Wij besluiten om ook nog maar even naar de Orlando Vineland Premium Outlets te rijden. Als we daar de parkeergarage inrijden hebben we zowaar ‘front-row parking’ en als extra service wordt onze Acadia goed bewaakt door de Security zodat wij onbezorgd kunnen shoppen.

16-09 IMG_0842

Ons rondje outlet brengt ons bij o.a. Tommy Hilfiger en Kipling en natuurlijk ook bij Disney’s Character Warehouse…

16-09 IMG_0837

16-09 IMG_0839

Daarna rijden we terug naar huis en brengen de rest van de middag, voorzien van “fris & chips” door bij de pool…

16-09 IMG_0844

Aan het begin van de avond rijden wij naar Cracker Barrel en ook hier mogen we vandaag ‘front-row’ parkeren 😉

16-09 IMG_0923

Onze menu-keuze is snel gemaakt : Petra gaat voor de Grilled Chicken Tenderloin en ik voor de Roast Beef Dinner…

16-09 DSCN6046

16-09 DSCN6047

Als dessert nemen we samen een Baked Apple Dumplin, zo waanzinnig lekker en ook zo waanzinnig machtig….

16-09 DSCN6049

Voldaan rijden we weer naar huis en ploffen neer op de bank en ondertussen laten we de jacuzzi op temperatuur komen. We sluiten de dag weer af met lekker ‘bubbelen’ en gaan daarna lekker weer terug op de bank. Petra maakt het wederom niet al te laat en ik ga aan dit reisverslag werken en als ik hem online zet is het inmiddels 0:25….

CU tomorrow !!!

 

Geplaatst in Geen categorie

A Very Warm Walk….

We zijn weer vroeg uit de veren en starten de dag met ons inmiddels wel bekende ritueel. Daarna rommelen we wat aan en ondertussen doet Petra ook nog een wasje, dat moet zo af en toe ook eens gebeuren. De wasautomaat is overigens spiksplinternieuw en er zitten volgens Petra heel veel mogelijkheden op, ze zou deze ook best wel zelf willen hebben…

15-09 WASHING

Rond 10:30 rijden we weg richting Tampa en alvorens we de I-4 oprijden maken we eerst even een tankstop, in de USA zorg ik er altijd voor dat ik bij 1/4 tank al ga tanken. Er gaat ongeveer zo’n 14 Gallon in en voor $ 33 is de tank weer vol.

Even later rijden we op de I-4, de drukte valt reuze mee en met de cruise op 70Mph gaan we lekker mee in de flow. Onderweg vermaken we ons prima met het kijken naar allerlei auto’s en hebben het idee dat die pickup-trucks met een lift-kit en extra grote banden een beroerde wegligging hebben, ze slingeren als een gek in ieder geval….

15-09 IMG_0808

Ons doel is de Tampa Riverwalk in, hoe kan het ook anders, in Tampa. We parkeren ‘onze’ Accadia in de parkeergarage van het Strasz Center en van daar uit is het maar een klein stukje tot de Riverwalk. Tijdens de wandeling is het best warm dus lopen we in een ‘tropentempo’ met af en toe een stop in een schaduwrijk plekje.

15-09 DSC_0311

15-09 DSC_0313

15-09 DSC_0314

15-09 DSC_0315

15-09 DSC_0316

15-09 DSC_0319

15-09 DSC_0322

15-09 DSC_0325

15-09 DSC_0329

15-09 DSC_0326

15-09 DSC_0339

Uiteindelijk vinden wij de Riverwalk toch wel tegenvallen, maar dat kan natuurlijk ook komen door het tijdstip dat wij er waren. Op een zwoele (zomer)avond zal er ongetwijfeld veel meer vertier te vinden zijn…

Als we weer bij de auto zijn nemen we eerst een frisje uit de koelbox en overleggen waar nu heen te rijden. Ik stel voor om naar St Petersburg te rijden om daar een wandeling te maken op de Pier, zo lang het nog kan, en door de naastgelegen parken. We gaan op weg en als we eenmaal over de brug van Tampa Bay rijden zien we dat de lucht flink begint te betrekken. Als we eenmaal St Petersburg binnenrijden begint het te hozen en het ziet er naar uit dat het niet snel droog zal gaan worden….

We besluiten om op ons gemak terug te ‘cruisen’ naar Davenport en als we mazzel hebben zijn we voor het begin van de avondspits weer in Davenport. En inderdaad, eenmaal op de I-75 en de I-4 kan ik gewoon constant de hele weg met de cruise op 7oMph rijden en ondertussen luisteren we naar de nieuwste country-hits.

Even na 16:00 zijn we weer bij Davenport en besluiten om meteen maar ergens te gaan eten. Eerst maken we even een shopstop bij Dollar Tree voor wat kleine dingetjes en daarna gaan we voor het diner naar Longhorn Steakhouse. Daar aangekomen kan ik gebruik maken van de ‘Valued Customer Preferred Parking’ vlak voor de deur en dat is wel zo gemakkelijk 😉

15-09 LH1

Als we binnenkomen worden wij meteen naar een booth gebracht en na een korte bestudering van de menu-kaart ga ik voor de Outlaw Ribeye ( 18 oz. ) en Petra gaat voor de Salmon.

15-09 IMG_0815

15-09 IMG_0816

15-09 DSCN6037

15-09 DSCN6038

15-09 DSCN6039

Een klein uurtje later zijn we weer thuis, doen eerst even een ‘bakkie’ en daarna gaan we lekker relaxen in de jacuzzi want zijn best moe van al dat lopen…

15-09 STAPPEN

Natuurlijk pak ik nog even de zonsondergang mee die op zich wel een aardige lucht laat zien…

15-09 DSC_0342

De rest van de avond vermaken we ons prima met de iPad en MacBook en houden dat tot bedtijd wel vol….

 

Tot morgen !!!

 

Geplaatst in Geen categorie

Visiting Some Black ’n White…

Het is nog steeds donker als we de dag starten met een morning-swim in de lekker warme pool. Na het ontbijtje probeer ik de update van het reisverslag online te zetten maar dat wil maar niet lukken, het lijkt wel of er problemen zijn bij One.com….

Uiteindelijk lukt het toch en gaan we op weg naar Seaworld. Onderweg valt het mij op dat het, zeker voor de maandag, best rustig is op de I-4 ondanls de verhalen die ik de afgelopen tijd hierover heb gehoord…

We zijn dan ook in no-time bij Seaworld, nemen een upgrade naar Preferred-Parking en vinden een mooie parking-spot vlakbij de ingang. Op ons gemak wandelen we meteen naar Shamu Stadium voor de show One Ocean en daar aangekomen nemen we ons favoriete plekje weer in.

14-09 DSC_0091

14-09 DSC_0144

14-09 DSC_0149

14-09 DSC_0158

14-09 DSC_0166

14-09 DSC_0179

14-09 DSC_0232

14-09 DSC_0243

14-09 DSC_0244

14-09 DSC_0250

Na One Ocean wandelen we naar de Dolphin Nursery om even te kijken naar de nieuwsgierige (aanstaande) moeders.

14-09 DSC_0253

14-09 DSC_0261

14-09 DSC_0263

Ook lopen we nog even door naar Dolphin Cove maar daar gebeurt weinig dus gaan we weer richting de uitgang….

14-09 DSC_0274

Inmiddels hebben we trek in een ijsje gekregen dus rijden naar de Dairy Queen op de International Drive. Als we even later over de International Drive rijden is het ook hier vrij rustig. Bij de Dairy Queen bestel ik een Blizzard met Snickers-vulling en Petra gaat voor een Strawberry Milkshake met een ‘double strawberry shot’ want zij heeft gehoord dat deze zo lekker is. Uiteindelijk vindt ze deze shake tegenvallen, het zal wel een kwestie van smaak zijn….

14-09 IMG_0796

14-09 IMG_0795-2

Ons volgende doel zijn de Lake Buena Vista Factory Stores, dit ligt mooi op de route terug naar huis. Hier doen we een rondje langs Tommy Hilfiger, Old Navy en Eddy Bauer maar veel bijzonders hebben ze niet…

14-09 IMG_0797

Weer thuis aangekomen gaan we weer lekker dobberen in de pool, afgewisseld met lekker luieren in de zon. Omdat wij niet echt van die zonnebaders zijn houden we het naar een klein uurtje voor gezien, Petra gaat met dr iPad onder de lanai en ik ga ondertussen een poging doen om de geplette LoveBugs van de voorruit en voorkant van de auto te krijgen.

Mijn missie slaagt en hebben we weer helder zicht en ‘onze’ Acadia staat er weer ‘spotlesss’ bij ( zolang het duurt ). Inmiddels loopt het tegen etenstijd en we doen vandaag lekker makkelijk : we nemen de diepvries-pizza 😉

14-09 IMG_0801

De pizza smaakt prima, normaliter hebben diepvries-pizza’s van die kleffe bodems maar dat is bij deze totaal niet aan de orde.

14-09 IMG_0804

Na het eten nemen we weer een duik in de pool en als het eenmaal donker begint te worden fotografeer ik de sunset.

14-09 DSC_0291

14-09 DSC_0297

Tegen 20:00 krijgen wij visite van Renee & Ton en zij brengen ook nog een leuk passend cadeautje voor ons mee 🙂

14-09 IMG_0805

Tijdens de koffie praten we lekker bij en daarna gaan we zwemmen in de pool en natuurlijk ook in de jacuzzi.

DSCN6035

14-09 DSC_0305

De avond vliegt voorbij en zij maken het niet al te laat want zij gaan morgen weer een dagje naar de kust. Nadat we afscheid hebben genomen en Ton & Renee uitgezwaaid hebben doen we nog een frisje en daarna zoeken we de masterbedroom op…

‘till tomorrow & have a good one

 

Geplaatst in Geen categorie

A Partly Rainy Day…

We zijn al vroeg wakker en nadat wij de reacties op onze blog hebben gelezen nemen we een duik in de pool. Het water is 91F en dat is echt heerlijk voor een morning swim. Na een tijdje ga ik er weer uit want wil even verderop in de wijk de zonsopgang gaan fotograferen. Ik wandel om mn gemak naar het meertje en ik heb geluk, de zonsopgang is onwijs mooi 🙂

13-09 DSC_0035

13-09 DSC_0037

13-09 DSC_0039

13-09 DSC_0042

Ik wandel weer terug naar onze villa en schiet onderweg nog wat plaatjes en als ik weer thuis ben heeft Petra inmiddels ook de jacuzzi aangezet en gaan we voor het ontbijt nog even ‘bubbelen’…

13-09 DSC_0047

13-09 DSC_0048

De weersverwachting voor de komende uren in onze regio is niet echt denderend dus besluiten wij ons bezoek aan Celebration nog even uit te stellen. We nemen wat opties door en besluiten om naar de Lakeland Square Mall te gaan, die is overdekt en dat is wel zo fijn gezien de weersvoorspelling….

We zijn nog maar net onderweg op de I-4 als het gigantisch begint te regenen, we moeten echt stapvoets rijden want het zicht is echt minimaal.

13-09 DSCN6019

Na een tijdje wordt het weer wat beter en kunnen we weer met 70 Mph ‘cruisen’ , bij de afslag naar Lakeland Square Mall aan de I-4 zit sinds kort ook nog een kleine strip-mall en daar wil Petra even bij Old Navy kijken.

13-09 IMG_0741 kopie

13-09 IMG_0745

We gaan weer verder en na 5 minuutjes rijden arriveren we bij de mall. Het hoost inmiddels weer dus moeten we onder onze paraplu’tjes een sprintje trekken vanaf het parkeerterrein. Al met al komen we redelijk droog over en beginnen aan ons rondje mall.

13-09 IMG_0762

13-09 IMG_0750

13-09 IMG_0760

13-09 IMG_0749

Inmiddels is het rond lunchtijd dus gauw naar de foodcourt om te genieten van de overheerlijke Orange & Bourbon Chicken.

13-09 IMG_0767

Als weer buiten komen is het inmiddels droog en als we weer in de auto zitten overleggen we over wat nu te doen. Petra wil nog even voor iets kijken bij Walmart dus even in de GARMIN zoeken naar de dichtsbijzijnde ‘Wallie’ welke op nog geen 10 min blijkt te liggen en dan gaan we op weg.

13-09 IMG_0777

Op de terugweg naar huis maken we nog even een korte dagelijkse-boodschappen stop bij de Publix voor een verse fruitsalad en toastbrood. Ook scoren we een diepvriespizza, altijd makkelijk om in huis te hebben en wat hebben ze daar een keuze, echt niet normaal…

13-09 publixpizza

Weer thuis gaan we lekker dippen in de pool en daarna maak ik met ‘neighbour’ Rick nog even een wandeling rond het meertje.

13-09 DSC_0050

13-09 DSC_0059

13-09 DSC_0062

13-09 DSC_0069

Langzaamaan is het weer dinner-time geworden en overleggen we met Rick & Mandy of zij al plannen hebben om ergens te gaan eten. Ook zij weten nog niet hoe-of-wat en na wat overleggen besluiten we om te gaan eten bij BJ’s Brewhouse.

13-09 IMG_0791

13-09 DSCN6023

13-09 DSCN6024

13-09 DSCN6025

13-09 DSCN6026

13-09 DSCN6027

Het eten bij BJ’s is echt waanzinnig lekker ( Anita, bedankt voor de tip ), hier gaan ze ons ongetwijfeld vaker zien 😉

Onderweg naar huis maken we nog een stop bij Twistee Treat voor een lekker (kinder)ijsje, een ‘grote’ kunnen we echt niet meer op…

Thuis ploffen we neer op de bank en als ik eenmaal aan mn blog begin krijg ik al gauw last van ‘knikkebollen’ en besluit om de blog even te laten voor wat het is en dan gaat het licht uit….

Tot morgen !!

Geplaatst in Geen categorie

Startup day…

Om 04:00 zijn we al weer klaarwakker dus gaan we maar in de huiskamer onder het genot van een ‘bakkie’ thee de reacties op ons reisverslag lezen. Op ons gemak doen we even later ons rondje badkamer en trekken we wat luchtigs aan want het is nu al warm…

Sandy Ridge is nog steeds in een diepe rust als wij om 06:30 naar de Walmart gaan voor onze boodschappen.

12-09 EARLY

Heerlijk om weer rond te lopen in deze grote supermarket en het het is door dit vroege tijdstip ook mega stil, er zijn hooguit 1o klanten. Al winkelend zien we weer de leukste dingen voorbij komen en ook de Halloween-merchandise ligt al in de schappen.

12-09 WAL1

12-09 WAL4

12-09 WAL5

12-09 WAL6

Griekse producten zijn overigens zeer populair in de USA gezien de hele grote sortering van o.a. vele yoghurt-variaties.

12-09 WAL2

12-09 WAL3

Anderhalf uur winkelen later staan we weer buiten met een volle kar en zien ook nog even een hele mooie morning-sky 🙂

12-09 WAL8

12-09 WAL7

We rijden terug naar onze villa en nadat we de boodschappen hebben ingeruimd gaan we buiten ontbijten. De rest van de morgen brengen we zwemmend en luierend door, wat een lekkere relaxte start van onze 1e volle dag hier in Florida 🙂

Rond het middaguur rijden we naar de nabijgelegen Posner Park Mallgewoon om even lekker rond te kijken. We brengen een bezoek aan o.a. BestBuy, SuperTarget , DollarTree en Dick’s Sporting Goods.

12-09 TARGET1

12-09 TARGET2

Ook gaan we naar PetSmart, het is National Adoption Weekend dus zijn er een aantal honden en katten aanwezig die graag weer een goed tehuis willen. Ook is er een donatie-actie voor voedsel voor homeless cats & dogs in Davenport en daar doet Petra natuurlijk aan mee en zo kunnen wij ook weer een dier even gelukkig maken,  zo te zien is deze actie een aardig succes.

12-09 PET1

12-09 PET2

We rijden weer terug naar Sandy Ridge en gaan met ‘ fris & chips ‘ weer lekker relaxen onder de lanai. Petra heeft vanmorgen de zondag-editie van de Orlando Sentinel gekocht en gaat de bijgesloten stapel reclamefolders doorspitten, ondertussen maak ik een begin aan de update van het reisverslag van vandaag. Aan het einde van de middag verschijnt er een dreigende lucht hier boven Sandy Ridge maar uiteindelijk valt er geen druppel regen uit…

12-09 CLOUDY SKY

Aan het begin van de avond rijden we naar Texas-Roadhouse want we hebben wel zin in een country-style dinner…

12-09 DSCN6011

12-09 DSCN6013

Als we weer thuis zijn besluiten we om lekker in de jaccuzzi te gaan maar tegen de tijd dat we echt aanstalten maken begint het hard te waaien, regenen en onweren. We maken er dan maar een avondje ‘bankhangen’ van, op zich niet verkeerd want we zijn nog steeds vermoeid van de reis van gisteren. Tussen het tv kijken door maak ik dit reisverslag en om 23:00 houden we het gezien voor vandaag en gaat op Scrub Jay Way het licht uit….

Groetjes & tot morgen !
Pieter & Petra

Geplaatst in Geen categorie

We’ll Never Forget….

De afgelopen maanden kreeg ik, als ik vertelde dat wij 11/9 weer naar Amerika gaan vliegen, heel vaak de vraag of wij dat niet eng vinden om op die ‘beladen’ datum te vliegen. Wij vinden dat helemaal niet eng, want wij hebben toch het volste vertrouwen in de beveiligingsmaatregelen die sinds die dag zijn getroffen. Maar dan ook …… ” We’ll Never Forget “ …….

11-09 nineeleven

Terug naar vandaag :
De wekker gaat om 04:00, en dat is toch eigenlijk wel heel erg vroeg maar we klagen niet want we vertrekken vandaag weer lekker naar The Sunshine State.

We springen onder de douche en als we aangekleed zijn doen we nog even een laatste check of we echt alles hebben voor de trip. Als we om 04:45 naar buiten kijken zien we dat de taxi al voor de deur staat. Snel de koffers inladen en over een (nog) heerlijk rustige A4 rijden we naar Schiphol.

Tegen 05:30 staan we “first in line” bij de in incheckbalie, ik had ook al online in kunnen checken maar dat doe nooit. Als de incheckbalie eenmaal opengaat zijn we dus meteen aan de beurt en regelen ook maar een (betaalde) upgrade naar Economy Plus want dat zit toch een stuk lekkerder.

11-09 CHECKIN

11-09 CHECKIN2

De safetycheck en de paspoorcontrole is supersnel achter de rug en dan lopen we meteen door naar de Starbucks voor een ‘bakkie’, want daar zijn we wel aan toe.

11-09 SB

De White Chocolate Moccha smaakt me heerlijk en ondertussen bekijk ik even de Social Media en de mailbox. Als we onze koffie op hebben wandelen we op ons gemak naar Gate D10, een flinke tippel overigens. Daar aangekomen zoeken we in afwachting van de boarding-procedure een lekker plekje en ik maak meteen ook even wat foto’s van ‘onze’Boeing 757-200 die ons naar Newark zal gaan brengen.

11-09 DSC_0013

11-09 DSC_0011

Als het boarden eenmaal begint verloopt dit niet echt soepeltjes maar dank zij onze “Premier-Access” zijn we evengoed lekker snel aan boord en installerene ons op seats 11E en 11F

11-09 BOARDING

We zitten nog maar net als ik via FB een videocall krijg van mijn adviseur en United-guru Edwin. Hij reed langs onze woonplaats en dacht meteen aan ons dus maar even contacten. Een hele rare ervaring overigens om via een schermpje te praten met iemand die in de auto zit terwijl ik zelf in een airplane zit. We praten even snel bij en wisselen mn United ervaring van vandaag uit. Even later doe ik het zelfde met Rick en Mandy die ook al op Schiphol zijn gearriveerd, we babbelen ook met hun gezellig en wensen elkaar een “Goede vlucht & tot Vanavond”.

Iets voor schematijd krijgen we de pushback van de gate en gaan we via Taxiway Q op weg naar de Polderbaan.

11-09 vertrek

Eenmaal in de lucht krijgen we al snel iets te drinken en worden we getrakteerd op toastjes met smeerkaas.

11-09 UNITED CHEESE

Daar moeten we natuurlijk wel even van bijkomen maar een halfuurtje mogen we de keuze maken tussen Chicken, Ravioli of Vegetarian. We gaan voor de Chicken.

11-09 UNITED LUNCH

Even later worden we wederom voorzien van dranken en ook nog een lekker ijsje 🙂

11-09 UNITED ICE

Voldaan zetten we onze stoelen achterover en gaan proberen om nog wat slaap in te halen terwijl we naar muziek luisteren. Zo af en toe dommelen we weg en dat is toch wel fijn en af toe kijken we naar buiten voor de mooie wolkenluchten.

11-09 CLOUDS

Een uurtje voor de landing krijgen we nog een lichte snack in de vorm van een warme Turkey Cheese Sandwich en deze smaakt overigens prima.

11-09 TURKEYCHEESE

Niet lang daarna wordt de daling ingezet naar Newark en om 11:40 local time staan we aan de grond en zijn we weer op Amerikaans grondgebied.

11-09 NEWARK LANDING

Bij de paspoortontrole zijn we gelijk aan de beurt maar het wachten op de koffers duurt toch wel wat langer. Als ze eenmaal op de band verschijnen kunnen we weer snel door en geven we even verder weer af. Dan door naar Immigrations alwaarwij de controle ook weer glansrijk doorstaan en dan zijn we weer officieel in The USA, helemaal opgelucht maken we een wandeling langs de vele winkeltjes.

11-09 NEWARK SHOP

Onderweg naar de gate vanwaar wij vertrekken naar Orlando komen we langs een gedenkplaats voor de United Flight 93, terwijl wij daar staan te kijken krijgen we gewoon kippevel, zo indrukwekkend om te zien….

11-09 DSC_0016

11-09 DSC_0019

11-09 DSC_0020

Nadat we nog even een tijdje blijven kijken gaan we door naar onze gate en daar hebben we een mooi zicht op Manhattan.

11-09 DSC_0032

Onze vlucht UA1969 vertrekt on-schedule en gaan we onderweg naar Orlando waar we om ongeveer 17:40 zullen gaan landen.

11-09 NEWARK TAKEOFF

Het inflight entertainment system in Petra dr stoel werkt niet helemaal zoals het hoort, en als ‘schadevergoeding’ krijgt ze een snackbox aangeboden. Dat komt overigens goed uit, want we hebben Inmiddels weer wat ‘lekkere trek’ gekregen.

11-09 SNACKBOX1

11-09 SNACKBOX2

One vlucht verloopt voorspoedig en om 17:40 landen we in onze ‘thuishaven’ Orlando en even later staan we weer op die geweldig lelijke vloerbedekking 🙂

11-09 MCO

Als we op de koffers staan te wachten horen we opeens onze namen roepen, we draaien ons om en zien Ton & Renee die ons komen verwelkomen. Zij zijn zelf net uit Fort Myers naar Orlando komen rijden en verblijven nu een aantal dagen in een hotel bij ons in de buurt.

De koffers komen al gauw en gezamenlijk lopen we naar National om een auto uit te zoeken. Er staat vandaag een mooie selectie aan SUV’s en ik kan in eerste instantie geen keuze maken. Uiteindelijk ga ik voor een spierwitte GMC Acadia met ‘maar’ 900 mijl op de teller. We nemen afscheid van Ton & Renee en gaan op weg naar Cracker Barrel in Davenport voor ons dinner.

Als we bij Cracker Barrel een tafel hebben we gekregen zien we dat onze vriendin Shirley ook eindelijk weer eens in Florida in haar eigen filaal aan het werk is. Het is een spontaan weerzien en we wisselen gelijk de laatste nieuwtjes uit.

11-09 DSCN6003

11-09 DSCN6004

Daarna rijden we naar de Publix voor de eerste hoognodige boodschapjes en daar komen we, hoe is het mogelijk, Rick & Mandy tegen. Ook zij zijn net aangekomen vanuit Nederland. We doen snel onze boodschapjes en rijden daarna snel naar de villa en even later zijn we eindelijk ‘thuis’ 🙂

De rest van de avond brengen we door met koffers uitpakken en ons installeren. Petra zoekt om 10:30 de masterbedroom op en ik ga lekker aan dit verslag werken…

Tot morgen !!

Geplaatst in Geen categorie

It’s a viral…

Tijdens de donkere gure wintermaanden missen we Florida in al zn facetten en er gaat geen dag voorbij zonder dat wij er aan terugdenken. Het voelt voor ons gewoon als een virus dus al snel gaan we als ‘medicijn’ kijken of we een trip kunnen plannen…

florida5-1411726493-BViz-facebook@2x

De poolvilla in de community Sandy Ridge waarin wij vorig jaar september / oktober een heerlijk verblijf hebben gehad blijkt nog beschikbaar te zijn in onze geliefde periode, dus snel contact opgenomen met de Jill en Phill, de Engelse eigenaren. Al snel hebben we een mooie deal en kunnen we weer gaan uitkijken naar een heerlijk relaxed verblijf in The Sunshine State, hoe leuk is dat ! 🙂

VILLA-FRONT

VILLA-POOL

Vervolgens gaan wij op zoek naar goedkope tickets en na een wekenlange zoektocht vinden wij uiteindelijk een mooie deal op de site van ticket-broker Tix.nl. Zij bieden vliegtickets voor een prijs die beduidend lager is dan als ik rechtstreeks bij United Airlines zou boeken, dus de deal is snel gemaakt en heb binnen paar minuten de Confirmation binnen. De daadwerkelijke ticketing laat op zich wachten ( ik hou altijd nauwgezet mn United-account in de gaten tijdens boekingen ) dus na 2 dagen maar even gebeld met Tix hoe het zit. De lieftallige call-center dame geeft aan dat dit de ‘gewone gang van zaken is’ maar wil bij uitzondering wel via ‘hogerhand’ proberen of mn boeking niet direct geticketed kan worden. En jawel, binnen 5 minuten zie ik op m’n account bij United dat de zaak geticketed is, boefjes zijn het….

Wij vliegen weer de route Amsterdam > Newark > Orlando en de terugweg ( maar dat is gelukkig nog heel ver weg ) Orlando > Washington > Amsterdam. Voordeel van de heenvlucht via Newark is dat we aan het einde van de middag al in Orlando aankomen. Ook vinden wij Newark Int wel een heel fijn vliegveld vwb de overstap en het uitzicht vanuit de gates over Manhattan is prachtig.

UA-B757

NEWARK 800

De auto is wederom rechtstreeks gehuurd bij National, deze car rental-company bevalt ons nog steeds prima en heeft voor ons ook qua prijs nog steeds de voorkeur : “ Choose whatever rental car you’d like from the Aisle and only pay the reserved Midsize rate “.

Sinds begin dit jaar hebben wij bij National zelfs de “Emerald Executive Elite”-status dus dat staat garant voor ‘a nice ride’ 😉

 

AUTO-2

We gaan ons in Florida weer prima vermaken met het bezoeken van Seaworld, Bush Gardens en ook een aantal Disney parken. Natuurlijk staan er een aantal State Parks op de planning waar wij nog niet eerder geweest zijn, maar ook zullen wij zeker weer een bezoek brengen aan Kelly Park. Alleen al de rit over de TollRoad 429 er naar toe is al zo leuk om te doen vinden wij. Verder staan ook de steden Clearwater, St Petersburg en Tampa op het programma. In Tampa willen wij The Tampa Riverwalk gaan bekijken.

TAMPA RIVERWALK1

Ook hebben wij een ‘losse planning’ voor een 2-daagse short-trip naar Fort Myers Beach danwel Sanibel Island. We willen daar mooie sunset-foto’s gaan maken en natuurlijk een lekkere strandwandeling maken. Omdat we de zekerheid van mooi weer willen hebben gaan we dit echter pas verder plannen en hotel boeken als de weather-forecasts ter plekke goede berichten geven. 😉

FORTMYERS

En als we dan toch in de buurt zijn willen we meteen even gaan rondkijken in Cape Coral en omgeving. Voor volgend jaar willen wij namelijk voor de verandering toch ook wel eens een weekje ergens anders in Florida verblijven, en hebben in diverse reisverslagen en ook op de verhuursites van VRBO en HomeAway vele mooie rental-poolhomes gezien welke zijn gelegen in o.a. Cape Coral.

CAPECORAL-1

Natuurlijk gaan we ook shoppen in de Outlet Malls en kijken er al weer naar uit om heerlijk uren door een Walmart te slenteren en ook het doen van de normale dagelijkse boodschappen bij Publix is en blijft voor ons iedere keer weer een leuke bezigheid.

PUBLIX

Ook gaan we weer een groot deel van onze Florida-vriendenclub ontmoeten, en uiteraard zijn ook Rick & Mandy weer van de partij, zij verblijven weer vlak bij ons in de straat. In april waren zij daar onze naaste buren, nu zitten er 4 huizen tussen…

Tot zover de ‘kick-off’ van het reisverslag van onze (30e) Florida trip, wij wensen jullie allemaal heel veel leesplezier !!!!

Groetjes & tot de volgende update,

Pieter & Petra

 

Several pictures used on this page are intellectual property of the respective owner.

Geplaatst in Geen categorie

Meest recente berichten